İngiltere'den, Güney Kıbrıs'a Uçak Dolusu Para - Son Dakika
Son Dakika Logo

İngiltere'den, Güney Kıbrıs'a Uçak Dolusu Para

19.03.2013 20:19

İngiltere, Kıbrıs Rum kesimindeki askeri personeline ulaştırılmak üzere sağlanan 1 milyon avroyu taşıyan Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait bir uçağı adaya gönderdi.

İngiltere, Kıbrıs Rum kesimindeki askeri personeline ulaştırılmak üzere sağlanan 1 milyon avroyu taşıyan Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait bir uçağı adaya gönderdi.

Paranın, Güney Kıbrıs'ta bulunan İngiliz askeri personeline ve ailelerine, bankamatiklerin ve bankamatik kartlarının çalışmaması halinde verilmesi bekleniyor.

Güney Kıbrıs'taki krizden burada bulunan 3 bin İngiliz askeri personelinin olumsuz etkilenebileceği kaydediliyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Kıbrıs bankacılık krizinin orada yaşayan vatandaşlarımızı en az etkilemesi için elimizden geleni yapmaya kararlıyız" ifadelerine yer verildi.

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne da bankalara el koyulması halinde İngiliz askeri personeline gerekli tazminatın ödeneceğini söylemişti.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Yılmaz Yıldız - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiltere'den, Güney Kıbrıs'a Uçak Dolusu Para - Son Dakika


Advertisement