İso Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

İso Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük Açıklaması

İso Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük Açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Ekonomideki yavaşlama, dünyadaki genel durum göz önüne alındığında anlaşılır olmakla birlikte, ülkemizin yüksek oranlarda büyüme ihtiyacı çerçevesinde baktığımızda iki yılın kayıp"...

09.10.2012 15:11

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, "Ekonomideki yavaşlama, dünyadaki genel durum göz önüne alındığında anlaşılır olmakla birlikte, ülkemizin yüksek oranlarda büyüme ihtiyacı çerçevesinde baktığımızda iki yılın kayıp hanesine yazılması olasılığı üzücüdür" dedi.

Küçük, bu yılın Ağustos ayı Sanayi Üretim rakamlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sanayi üretiminde, 2009 Aralık ayından bu yana 32 aydır devam eden artış eğiliminin, Ağustos'taki yüzde 1,5'luk azalma ile kesintiye uğradığını belirtti.

Bu azalmanın mevsimsel etkilerden kaynaklandığını ve geçici olacağını ümit etmek istediklerini dile getiren Küçük, şunları kaydetti:

"En büyük ihracat pazarımız Avrupa Birliği'nde sorunların devam etmesi ve içerde de talebin ve yatırımların daralması üretimi olumsuz etkilemiştir. Büyümenin lokomotifi sanayi sektöründe, Ocak-Ağustos arası sekiz aylık dönemde ortalama üretim artışının yüzde 2,6'da kalması, 2012 için öngörülen büyüme oranının yüzden 4'ten yüzde 3,2'ye revize edilmesinde etkili olmuştur.

Aynı şekilde 2013 için de büyüme yüzde 5'ten yüzde 4'e çekilmiştir. Bu öngörüler, 2012 ve 2013'ün büyüme açısından kaybedildiğinin işareti olarak değerlendirilebilir. Ekonomideki yavaşlama, dünyadaki genel durum göz önüne alındığında anlaşılır olmakla birlikte, ülkemizin yüksek oranlarda büyüme ihtiyacı çerçevesinde baktığımızda iki yılın kayıp hanesine yazılması olasılığı üzücüdür."

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İso Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement