İthalatta Haksız Rekabet Önlemleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

İthalatta Haksız Rekabet Önlemleri

İthalatta Haksız Rekabet Önlemleri
13.10.2016 08:45

Çin, Hindistan, Güney Kore, Tayvan menşeli, "metalize ipliklere" yönelik dampinge karşı önlem devam edecek.

Çin, Hindistan, Güney Kore, Tayvan menşeli, "metalize ipliklere" yönelik dampinge karşı önlem devam edecek.

Ekonomi Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabeti·n Önlenmesi·ne İli·şki·n Tebli·ği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Çin, Hindistan, Güney Kore, Tayvan menşeli, "metalize ipliklere" yönelik dampinge karşı önlemin uygulamadan kalkması durumunda söz konusu üründe dampingin ve zararın devam edeceği iddialarına ilişkin başlatılan nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı.

Soruşturma neticesinde, yürürlükte bulunan dampinge karşı önlemin yürürlükten kaldırılması halinde dampingin ve zararın devam etmesinin veya yeniden meydana gelmesinin muhtemel olduğu tespit edildi. Bu kapsamda Çin, Hindistan, Güney Kore, Tayvan menşeli söz konusu ürün için kilogram başına 2,2 dolar olarak uygulanan önlemin devam etmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İthalatta Haksız Rekabet Önlemleri - Son Dakika


Advertisement