İzmir'e 23, 5 Milyon Euroluk Yabancı Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

İzmir'e 23, 5 Milyon Euroluk Yabancı Yatırım

İzmir\'e 23, 5 Milyon Euroluk Yabancı Yatırım

Küresel ekonomik krizde yatırım ortamında yaprağın kımıldamadığı İzmir, yeniden yatırımcı çekmeye başladı.

29.08.2011 12:08

Küresel ekonomik krizde yatırım ortamında yaprağın kımıldamadığı İzmir, yeniden yatırımcı çekmeye başladı. Kente ikisi uluslararası olmak üzere 4 firmanın 23. 5 milyon euroluk yatırım yapacağı belirtildi.

Türkiye'deki diğer kalkınma ajanslarına öncü olan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), bir yandan çeşitli destek programlarıyla kent ekonomisine katkı yaparken, diğer yandan da Yatırım Destek Ofisi vasıtasıyla yurtdışı ve yurtiçinde yatırımcı avına çıkıyor. Katılım gösterilen çeşitli fuarlar, heyet ziyaretleri ve kabulleri ile İzmir'in yatırım olanaklarını anlatan İZKA'nın bu çabaları sonuç vermeye başladı. İZKA Genel Sekreteri Ergüder Can, bu yıl içinde 147 firma ile görüşen, 2 fuara katılan Yatırım Destek Ofisi'nin dört yatırımı bölgeye çekmeyi başardığını kaydetti.

İRANLI MÜHENDİSLİK DEVİ İzmir'DE

Ergüder Can, toplam yatırım miktarının 23. 5 milyon euroyu bulduğuna dikkat çekerek, "Bu yatırımlarla ilk etapta 172 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor" dedi. Şirketler hakkında da ayrıntılar veren Can, bunlardan ilkinin Kiasa Co. adlı emniyet tahliye vanaları, boru hattı ekipmanları gibi ürünler üreten ve gaz işleme, dağıtım, petrol üretimi, rafineri ve petrokimya endüstrisi gibi pek çok sektöre hizmet veren İranlı bir mühendislik şirketi olduğunu kaydetti.

TANK ÇİFTLİĞİ DE VAR SÜT İŞLETMECİLİĞİ DE

Bunun yanı sıra Belçika menşeli Hamon Thermal'in de kentte yatırım kararı aldığını dile getiren Can, bu firmanın da ısı transferi sektöründe çalışma yürüttüğüne işaret etti. Can ayrıca, Fatma Yüksel Tank Çiftliği ile sanayi kuruluşlarına ait kimyasalların güvenle boşaltılması, korunması ve dağıtımının yapılmasının sağlanacağını, diğer yandan da Torbalı'da İTOB OSB'de arazi alan Büyük Okyanus Süt İşletmeciliği'nin de yatırıma hazırlandığını ifade etti. Can, firmaların yapacakları yatırım tutarlarının ayrıntılarının ve yatırım yerlerinin daha sonra açıklanacağını söyledi.

ÇİNLİLER ENERJİYE, HİNTLİLER BİLİŞİME DAVETLİ

Yabancı yatırımcılar için önümüzdeki dönemde Çin, Hindistan ve İngiltere'ye yönelik planlı çalışmalar gerçekleştireceklerini de vurgulayan Ergüder Can, Çinli yatırımcıları enerji ve otomotiv sektörlerinde, Hintli yatırımcıları da bilişim, iletişim teknolojileri gibi alanlarda yatırıma davet ettiklerini anlattı. Can, Yatırım Destek Ofisi'nin yıl içinde Almanya, Hollanda ve Fransa'ya yatırım turu düzenlediklerini de hatırlatarak, yapılan tanıtımların sonuçlarının da iyi olacağına inandıklarını sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İzmir'e 23, 5 Milyon Euroluk Yabancı Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement