Kardemir Kayıtlı Sermayesini 3 Milyar TL'ye Yükseltecek - Son Dakika
Ekonomi

Kardemir Kayıtlı Sermayesini 3 Milyar TL'ye Yükseltecek

Kardemir Kayıtlı Sermayesini 3 Milyar TL\'ye Yükseltecek

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş, dün gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul sonrası Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yaptığı açıklamada mevcut kayıtlı sermayesini 2017 yılının sonuna kadar 1 milyar 200 milyon TL'den 3 Milyar TL'ye...

29.03.2013 17:50

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş, dün gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurul sonrası Kamu Aydınlatma Platformu (KAP)'a yaptığı açıklamada mevcut kayıtlı sermayesini 2017 yılının sonuna kadar 1 milyar 200 milyon TL'den 3 Milyar TL'ye yükselteceğini açıkladı.

KARDEMİR A.Ş tarafından KAP'a yapılan açıklamada ayrıca dün gerçekleştirdikleri genel kurulda, "Kayıtlı sermaye tavan artırımı ve Ana Sözleşmenin 'Sermaye' başlıklı 6. maddesi, 'Denetçiler ve Görevleri' başlıklı 13. maddesi, 'Genel Kurul' başlıklı 14. maddesi, ve 'Bağımsız Denetleme' başlıklı 20. Maddesine ilişkin değişiklik teklifi oylamaya sunularak oy çokluğu ile kabul edilmiştir.

2013 yılına ilişkin bir yıl süreyle Şirketin bağımsız dış denetimini yapmak üzere Yönetim Kurulu tarafından önerilen, AKT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. hakkında Şirket yetkilisi tarafından bilgi verilmiş ve yapılan oylamada AKT Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. oy çokluğu ile bağımsız dış denetim firması olarak kabul edilmiştir.

Kardemir Karabük Demir Çelik San. ve Tic. A.Ş.'nin Genel Kurulunun Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında İç Yönergesi yapılan oylama oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu Denetleme Dairesi Başkanlığının 14.09.2012 tarihli Kurul Karar Bildiriminin C maddesi okunarak bu konu hakkında bilgi verilmiştir. Yönetim Kurulu Üyelerine TTK 395 ve 396. Maddelerinde yazılı olan yetkilerin verilmesinin oylanmasından önce Toplantı Başkanı tarafından Hissedarların Alt ve Üst Soyları ile eşlerine ilişkin oylamalarda oy kullanamayacakları hatırlatılmış ve bu ilkeye uygun olarak yapılan oylamalar sonucunda Yönetim Kurulu Üyelerine Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. Maddelerinde belirtilen yetki ve izinlerin verilmesine karar verilmiştir" denildi.

Açıklamada ayrıca 1 milyar 200 milyon olan mevcut kayıtlı sermayenin 31.12.2017 tarihine kadar 3 milyar TL'ye çıkarılacağı da ifade edildi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kardemir Kayıtlı Sermayesini 3 Milyar TL'ye Yükseltecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement