Kentsel Dönüşüm 'İnşaat Zirvesi'nde Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Ekonomi

Kentsel Dönüşüm 'İnşaat Zirvesi'nde Masaya Yatırıldı

Kentsel Dönüşüm \'İnşaat Zirvesi\'nde Masaya Yatırıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, kentsel dönüşümün, Türkiye için 'medeniyet dönüşümü' anlamına geldiğini söyledi.
MÜSİAD tarafından 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Etkileri' başlığı ile...

30.11.2013 13:26

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, kentsel dönüşümün, Türkiye için 'medeniyet dönüşümü' anlamına geldiğini söyledi.

MÜSİAD tarafından 'Kentsel Dönüşüm ve Sosyal Etkileri' başlığı ile Adana'da inşaat zirvesi düzenlendi. Sektör temsilcilerini ve meslek örgütlerini bir araya getiren zirvede, kentsel dönüşümün bugünü ve yarını ele alındı.

Park Zirve'de düzenlenen etkinlikte konuşan MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, kentsel dönüşümün, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen Türkiye için 'medeniyet dönüşümü' anlamına geldiğini belirtti.

Çarpık yapılaşmış bölgelerdeki kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde ilerlememesinin toplum psikolojisinde ayrışmaya neden olduğunu vurgulayan Özdemir, "Ayrışma nedeniyle artan suç oranlar, düşük eğitim düzeyi, niteliksiz genç nesil gibi birçok problem gelecek Türkiye'sinin en önemli sosyal problemidir" dedi.

Özdemir, kentsel dönüşüm sürecinin, geleceğin ihtiyaçlarını karşılamakta yeterli olamayabileceği konusundaki yapıcı eleştirilere cevap verir şekilde ilerlemesi gerektiğini söyleyerek, değişmez bir takım kurallarla değil, değişen ihtiyaçlara göre şekillenebilme esnekliğine sahip olması gerektiğine dikkat çekti. Kentsel dönüşümün, politik çekişmelerden uzak tutulması gerektiğini ifade eden Özdemir, projenin, ilgili kamu birimlerinin ve sektör mensuplarının gelecek nesillere karşı taşıdığı tarihi bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖVÜNÜLECEK BİR ŞEY DEĞİL"

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci ise şehirlerin insanları faklı anlamlarda geliştirdiğine değinerek, doğru planlamaların, doğru kentleri doğuracağını kaydetti. Bir çok şehirde kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını hatırlatan Zenbilci, "Aslında çok övünülecek bir hadise değildir kentsel dönüşüm. zaruriyetten ve mahcubiyetten yapılan bir iştir. Eğer biz zamanında şehirleşmeyi doğru yapabilmiş olsaydık, kente gelen insanlarımızın entegrasyonunu doğru yapabilmiş olsaydık bugün kentsel dönüşümler konuşuluyor olmazdı. Bugün kentsel dönüşüm ile milyarlarca milli serveti harcamış olmaz idik. Bundan sonra zararın neresinden dönersen kardır düşüncesiyle biz insanlarımıza doğru planları sunarak, doğru gelişmeyi sağlayarak daha az masraf yaparak ama daha kimlikli binalar oluşturmalıyız" diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan da kentsel dönüşümün önemine ilişkin bilgiler vererek, Çukurova'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı.

İnşaat zirvesi, açılış konuşmalarının ardından uzmanların katıldığı panel ile devam etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kentsel Dönüşüm 'İnşaat Zirvesi'nde Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement