Kilis'te Typ Kapsamında 4 Bin 750 Kişiye İstihdam - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kilis'te Typ Kapsamında 4 Bin 750 Kişiye İstihdam

29.08.2018 15:07

Çalışma ve İş Kurumu Kilis İl Müdürü Erdinç Çamlı, kurum olarak istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarla ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Çalışma ve İş Kurumu Kilis İl Müdürü Erdinç Çamlı, kurum olarak istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalarla ilgili basın mensuplarına değerlendirmede bulundu.

Gazetecilerle bir araya gelen Çamlı, amaçlarının Kilis'te istihdamı en yüksek seviyeye çıkarmak olduğunu belirterek, bu kapsamda genel müdürlük faaliyet programları dahilinde bir çok proje hazırlandığını aktardı.

Çamlı, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamanda kentte 4 bin 750 kişinin istihdam edildiğini ifade ederek, "Amacımız iş gücü piyasasında istihdamı arttırmak. Projemiz uzun süre işsiz kalan vatandaşlarımızın evine ekmek götürmesini sağlamak. Yine bu projeyle emekliliğine az kalmış vatandaşlarımızın özel sektörde iş bulma noktasında bir takım tereddütleri bulunuyor. Bundan dolayı TYP programları düzenlenmiş durumda. İmalat ve bilişim sektöründe mevcut istihdama ilave her bir çalışanın tüm sigorta primlerini ve vergilerini karşılıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kilis'te Typ Kapsamında 4 Bin 750 Kişiye İstihdam - Son Dakika


Advertisement