Kongre Yardıma Sınır İstedi - Son Dakika
Ekonomi

Kongre Yardıma Sınır İstedi

Kongre Yardıma Sınır İstedi

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'a Kongre Üyelerinden "Yardıma Bir Sınır Koy' Talebi Yağarken Freddie Mac 10 Milyar Dolarlık Hisse Satarak Sermaye Sağlama Planları Yapmaya Başladı.

19.07.2008 01:38

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson’a kongre üyelerinden "yardıma bir sınır koy’ talebi yağarken Freddie Mac 10 milyar dolarlık hisse satarak sermaye sağlama planları yapmaya başladı.

Amerika’nın TMSF’si FDIC de banka hesaplarına el konulması paniği yaşayan Amerikalıları rahatlatmaya yönelik yeni kurallar belirlemeye çalışıyor

KURTARMA operasyonu için kongreyi ikna etmeye çalışan ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, üyelerden "yardıma bir sınır koy, açık çek vermeyelim’ talebi aldı. Tam da bu esnada Freddie Mac 10 milyar dolarlık hisse satarak sermaye sağlama planları yapmaya başladı. Amerika’nın TMSF’si FDIC de banka hesaplarına el konulması paniği yaşayan Amerikalıları rahatlatmaya yönelik yeni kurallar belirlemeye çalışıyor

Amerika’nın ikinci büyük Mortgage devi Freddie Mac, 10 milyar dolarlık hisse satarak sermaye artırmayı planlıyor. Hisseleri krizi yönetim yönetemediği paniğinin başlamasının ardından yüzde 45 değer kaybeden Freddie Mac’satışı önce mevcut hissedarlarına yapmaya çalışacak. The Wall Street Journal gazetesinde çıkan habere göre, mortgage kredileri nedeniyle, 5,2 trilyon dolarlık borç yükü altında bulunan Fannie Mae ile birlikte kurtarma planına aldığı Freddie Mac, tahsil edemediği alacakları nedeniyle 21 milyar dolarlık zarara uğramış durumda bulunuyor. Hisse satışı için gerekli izin sürecine başlayan Freddie Mac SEC’in cevabını bekliyor.

Onaya ön şart geldi

Analistlere göre şirketlerin hükümet tarafından kurtarılması planına bir alternatif oluşturabilecek bu durum Paulson’ı da büyük bir dertten kurtarabilir. Paulson’ın üyeleri ikna etmeye çalıştığı ve ’sen gideceksin, sorun bize kalacak’ eleştirilerine maruz kaldığı kurtarma operasyonu için yasanın çıkacağı ortam bir türlü tam olarak oluşamıyor. Bu da Paulson’ın Freddie Mac ve Fennie Mea’ye yapacağı yardım konusunda kongre üyelerinden açık çek istemesinden kaynaklanıyor. Kongre üyelerinin gelecek hafta oylanacak tasarıyı onaylamak için sınır konusunda ısrarcı olduğu söyleniyor.

FDIC 159 bankaya sınır

Bankaların peş peşe zora girmesiyle birlikte Amerika’nın TMSF’si FDIC de bu duruma karşı yeni önlemler geliştiriyor. Bankaların hesap açma sınırlarına standart getirmeye çalışan FDIC 159 bankayı bu yeni kuralların içine sokuyor. Sınır içine giren bankaların 2 milyar dolarlık mevduata, veya 20 milyar dolarlık varlığa sahip olması gerekiyor. 250 binin üzerinde hesabı olan bankalar da bu yeni kuralların kapsamına alınıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kongre Yardıma Sınır İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement