Küçük Turizmci Batağa Saplandı - Son Dakika
Ekonomi

Küçük Turizmci Batağa Saplandı

Küçük Turizmci Batağa Saplandı

Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, "Devlete Vergi ve Kredi Borcunu Ödemeyen Otelciler Çareyi Kapatmakta, Satmakta Buldu" Dedi.

07.09.2009 01:41

Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, “Devlete vergi ve kredi borcunu ödemeyen otelciler çareyi kapatmakta, satmakta buldu” dedi.

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi ve turistik Armutalan, Turunç, İçmeler ve Bozburun beldelerinde, bine yakın esnaf kepenk kapatırken küçük turizmci de iflas bayrağını çekti. 54 bin yatak kapasiteli Marmaris ve turistik beldelerinde oteller satışa çıkarıldı. Marmaris ve turistik Armutalan, Turunç, İçmeler ile Bozburun beldelerinde bulunan Turizm Bakanlığı’na bağlı 170, belediyelere bağlı işletme belgeli 605 otel olmak üzere toplam 775 tesisden apart türü olan 70’i satışa çıkarıldı.

İlanlar arttı

Ulusal ve yerel gazetelerle, emlak satışı yapan web sayfalarında Marmaris’te satılık ve kiralık apart otel ilanları önceki yıllara göre arttı. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, turizmin en kötü dönemlerinde bile bu kadar satılık ve kiralık apart otel sayısı olmadığını belirterek şunları söyledi:

Vergi borçları

“Marmaris’te 12 yıldır emlak işi ile uğraşıyorum. Turizmin kötü olduğu dönemler yaşadık. Ancak hiç bir zaman bu kadar tesisin satışa çıkarıldığını görmedim. Herşey dahil sistemiyle neredeyse bedavaya gelen turistler apart otel sahiplerini zor duruma düşürdü. Konaklamaya kişi başı 2 sterlin alan oteller oldu. Devlete vergisini ve çektiği krediyi ödemeyen otelciler çareyi kapatmakta, satmakta buldu.”

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Küçük Turizmci Batağa Saplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement