Kütükcü, İlk 500'de yer alan Konyalı firmaları tebrik etti - Son Dakika
Ekonomi

Kütükcü, İlk 500'de yer alan Konyalı firmaları tebrik etti

Kütükcü, İlk 500\'de yer alan Konyalı firmaları tebrik etti

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan 6 Konyalı firmayı tebrik ederek, önümüzdeki yıllarda bu sayının artmasını istediklerini söyledi.

28.05.2019 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu içinde yer alan 6 Konyalı firmayı tebrik ederek, önümüzdeki yıllarda bu sayının artmasını istediklerini söyledi.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu açıklandı. Listede Konya'dan 6 firma yer aldı. KSO Başkanı Memiş Kütükcü, "Bu yıl listede Konya Şeker 44. sırada, Panagro Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi 134. sırada, Eti Alüminyum 143. sırada, Aydınlar Yedek Parça 299. sırada, Kangal Termik Santral 356. sırada, Ova Un Fabrikası 429. sırada yer aldı. Listede yer alan tüm firmalarımızı bir kez daha tebrik ediyor, firmalarımızın tamamıyla gurur duyduğumuzu ifade ediyorum" dedi.

Önümüzdeki yıllarda listede yer alan Konyalı firma sayısının artmasını temenni eden Başkan Kütükcü, Konya'nın İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde daha fazla firmayla temsil edilecek potansiyelinin olduğunu vurguladı. Son dönemde ekonomide yaşanan dalgalı seyrin firmaları da olumsuz etkilediğini, ancak buna rağmen Türk iş dünyası olarak üretmeye devam ettiklerini belirten Kütükcü, bu dönemde hayata geçirilecek yapısal reformlar ve yapılan düzenlemelerle özel sektörün üretim motivasyonunun daha da artırılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Kütükcü, şu anda Türkiye'de işletmelerin sorunlarının başında yüksek finansman maliyetleri geldiğinin, ülkenin en büyük sanayi kuruluşlarının yer aldığı İlk 500 listesinde de bu sorunun kendisini yoğun bir şekilde gösterdiğinin altını çizerek, "2018 yılında Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden net satışları yüzde 34.5 artışla 878 milyar TL olarak gerçekleşti. İlk 500'deki net satışlar arttı ancak firmalarımızın karının önemli bir kısmı da finansmana gitmiş görünüyor. İSO 500'ün finansman giderlerinin faaliyet karı içindeki payı 2018'de yüzde 88.9'a yükseldi. Finansman maliyetlerinde karı eriten bu artış, sanayicilerimizin rekabet şartlarını zorlaştırıyor. Öte yandan İSO 500 içinde AR-GE yapan şirket sayısının 276'ya yükselmesi, yine İSO 500 içindeki firmalarımızın 2018 yılındaki ihracat artış oranının yüzde 11.3 gerçekleşmesi de geleceğe dair umut verici" ifadelerini kullandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kütükcü, İlk 500'de yer alan Konyalı firmaları tebrik etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor
    10:37 Ticaret Bakanı: Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak ile görüşmeler sürüyor

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Kalkınma Yolu Projesi'nin önemli bir geçiş güzergahını teşkil edecek Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılması için Irak hükümeti ile görüşmelerin sürdürüldüğünü bildirdi. Ovaköy Gümrük Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Habur Gümrük Kapısı üzerindeki yükün hafifleyeceği ve dış ticaret hacminin artacağı değerlendirilmektedir.

  • CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
    10:29 CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

    CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkezi AŞ ile Tez Koop İş Sendikası arasında, yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında tüm ücretlere birinci yıl için yüzde 58 artış yapıldı ve aylık çıplak ücretlere kıdeme göre 350 ila 1450 lira arasında kıdem zammı eklendi. Ayrıca, çalışanlara kıdemleri dikkate alınarak birinci yılda yapılan ücret zammı yüzde 61 ile yüzde 69 arasında oldu. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yıllarında ise çalışanlara yıllık enflasyon oranında ücret zammı uygulanacak. Sözleşmeyle birlikte çalışanların sosyal haklarında da önemli artışlar yapıldı, her ay 1000 lira gıda yardımı yapılacak ve diğer sosyal yardımlar da artırıldı.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.


Advertisement