Kuzey Irak'tan Petrol İthalatı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Kuzey Irak'tan Petrol İthalatı Başladı

Kuzey Irak\'tan Petrol İthalatı Başladı

Irak merkezi yönetimiyle Kürt Özerk Bölgesi'nin anlaşmazlığı sürerken Türkiye, petrol alımına başladı.

26.07.2012 18:59  Güncelleme: 19:45

Türkiye, Irak'ın kuzeyinden petrol ithalatına başladı. Ham petrol getirmek için Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçen 6 tanker, geri döndü.

6 tankerin müracaatı yapıldıktan sonra ise ham petrol numunesi, Mersin Rafinerisi'ne gönderildi. Buradaki testlerin olumlu gelmesinin ardından tankerler, Habur Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaparak İskenderun'a doğru hareket etti.

Boraksan Uluslararası Gümrükleme Nakliyat Firması Yönetim Kurulu Başkanı Medeni Tatar, Irak'tan dolu olarak gelen araçların Habur Gümrük Sahası'ndan çıkış yaparak İskenderun İsdemir Gümrük Müdürlüğü'ne sevkiyata başladığını bildirdi ve "Bu bir ilktir. Bölge ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Esnaf ve nakliyeci firmaların kazanç sağlamalarını temenni ediyorum. Bu işlerin hızlanmasından tarafız. Hepimiz için inşallah hayırlısı olur. Tüm ülkemize hayırlı olsun" diye konuştu.

MÜJDEYİ BAKAN YILDIZ VERMİŞTİ

Tanker şoförlerinden Doğan Orhan, Irak'ın Erbil kentinden yükledikleri ham petrolü, İskenderun'a götüreceklerini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 20 Mayıs 2012 tarihinde Irak'ın Erbil kentinde yaptığı açıklamada "2007'de çeşitli nedenlerle ara verilen Irak'tan ham petrol alıp petrol ürünü verilmesi uygulamasına tekrar başlayacağız. Bu uygulama ilk olarak tankerle başlayacak" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kuzey Irak'tan Petrol İthalatı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement