Libya ile Serbest Ticaret'te Büyük Adım - Son Dakika
Ekonomi

Libya ile Serbest Ticaret'te Büyük Adım

Libya ile Serbest Ticaret\'te Büyük Adım

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Eylül Ayı İtibariyle Libya ile Serbest Ticaret Anlaşması'nın Gerçekleştirilmiş Olacağını Açıkladı.

13.08.2009 04:38

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Eylül ayı itibariyle Libya ile Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) gerçekleştirilmiş olacağını açıkladı.

Bakan Çağlayan, Libya Kamu İşleri Bakanı Matuk Muhammed Matuk ve beraberindeki heyet ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan ortak açıklama yaptı. Çağlayan, Libya ile geçen yıl 1.4 milyar dolarlık dış ticaret hacmine ulaşıldığını ve bu rakamın 1.1 milyar dolarının Türkiye’nin Libya’ya ihracatı olduğunu belirtti. Libya’ya ihracatın yüzde 50’nin üzerinde artış kaydettiğini anlatan Çağlayan, “İnşallah 5-10 milyar dolarlar seviyesine de ulaşacağız” dedi. Bakan Çağlayan, Libya ile STA konusunda görüşmelerin sürdüğünü de ifade ederek, 7-8 Eylül’de Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan bir heyetin STA’da son gelinen nokta üzerinde çalışmalar yapmak üzere Libya’ya gideceğini bildirdi. Bakan Çağlayan, “Ümit ediyorum ki Eylül ayı itibariyle Libya ile STA’yı gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

Sınırda sanayi bölgesi kurulacak

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan Irak’ta 500’den fazla Türk firmasının 7 milyar dolarlık müteahhitlik taahhüdünü gerçekleştirdiğini belirterek, Irak’ta sıfırdan yapılanmanın başlayacağını ve müteahhitlik alanında pek çok iş olanağının ortaya çıkacağına dikkat çekti. Türkiye-Irak sınırında geçmişte çatışmaların yaşandığı yerde özel bir sanayi bölgesinin kurulacağını da bildiren Çağlayan, ortak ve münferit yatırımların yapılacağını söyledi. Çağlayan, Suriye’nin de yer alacağı bir yapılanma ile ortak lojistik merkez kurulacağını da ifade ederek, ulaşım, mal sirkülasyonu konusunda önemli mesafe katedileceğini ve gümrüklerdeki sorunların da halledilmişolacağını anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Libya ile Serbest Ticaret'te Büyük Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement