Makine Kimya Endüstrisi Yerli Sanayi ile İşbirliği Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Makine Kimya Endüstrisi Yerli Sanayi ile İşbirliği Yapacak

Makine Kimya Endüstrisi Yerli Sanayi ile İşbirliği Yapacak

Makine Kimya Endüstrisi (Mke) Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, Mke Olarak Yerli Sanayi ile İşbirliği Yapacaklarını Söyledi.

23.05.2008 17:12

Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, MKE olarak yerli sanayi ile işbirliği yapacaklarını söyledi.

Çorum'da temaslarda bulunan MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanvekili Arif Erdal ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

Vali Mustafa Toprak'ı ziyaretinde konuşan MKE Genel Müdürü Önsipahioğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) mühimmat ve silahlarının temini konusunda MKE'nin fabrikalarının modernize edildiğini ve üretim konusunda reform yaparak kendi silahını ve yan ürünleri ile yedek parçalarını üretme kapasitesine ulaştıklarını belirtti. Önsipahioğlu, "TSK'nın silahları artık öz Türk malı ve Türk mühendisleri tarafından yapılıyor. Şimdi, MKE'nin ihtiyaç duyduğu yedek parçalarda Türk sanayisinden faydalanacağız ve bu kapsamda sanayicilerimiz ile işbirliği yapacağız" dedi.

Çorum'a gelmelerinin başlıca sebeplerinden birinin Çorumlu sanayicilere teşekkür etmek olduğunu belirten Önsipahioğlu, Çorum'da mermilerin yapımında kullanılan kaynak makinesi için Avrupa'daki ülkelerde 1 milyon euro maliyet çıkarıldığını söyleyerek ''Çorum'da bir firmaya bu makineyi daha modernize edilmiş halde 250 bin YTL'ye yaptırdık ve şu anda silah sanayi fabrikamızda kullanılmakta. Türk sanayicisi çok kaliteli ürünler üretiyor. Bizler sanayicinin zekasını fabrikalarımızda ortaklık adına kullanacağız, hem sanayi sektörümüzü geliştireceğiz, hem de güvenliğimiz konusunda gerekli teçhizatı kendi özdeğerlerimiz ile yapacağız" diye konuştu.

MKE'de ciddi reformlar yaptıklarını belirten Sipahioğlu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu tüm silahları artık kendi bünyemizde yapar hale geldik. 155 milimetre obüsler, otomatik tüfekler, piyade tüfeği, bomba atar silahları artık kendi özdeğerlerimiz ve kendi mühendislerimizin projeleri ile yapıyoruz. TSK'nın manevra kapasitesi yüksek ağır silahlarının tam modernizesini de yine fabrikalarımızda üretme imkanımız var. Biz ilk Türk sanayisi olan MKE'yi Türk sanayicisi ile buluşturmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

MKE'nin ana projeleri elinde tutup yan malzemelerin temininde Türk sanayisinden faydalanılacağını belirten MKE Genel Müdürü Önsipahioğlu, "Amacımız MKE'nin ihtiyacı olan malzemelerin yüzde 80'ni Türk sanayicisine ürettirmek ve MKE'ye sadece ana unsurları yaptırmaktır. Sanayi olarak küçüleceğiz ancak sektör olarak daha büyüyeceğiz ve hem ihtiyaç duyduğumuz silahların en modernize üretimine geçilmiş olacak hem de sanayicimiz kalkınmış olacak" dedi ÇORUM SANAYİSİ İHRAÇ MALLARI ÜRETİYOR Vali Mustafa Toprak ise, Çorum'un sadece leblebi üreten bir il olmadığını belirterek, Çorumlu sanayicilerin ürettikleri malları ihraç ettiğini söyledi.

Çorum sanayisinin yüzde 40'ının makine fabrikaları, yüzde 40'nın tekstil fabrikaları, yüzde 20'sinin şırınga, kağıt, toprak sanayi fabrikaları gibi üretim yapan sanayi kuruluşlarından oluştuğunu anlatan Vali Toprak, "Çorum'da anahtar teslimi fabrika kuruluyor. Çorum sanayisi her geçen gün kendini yeniliyor. Şu anda sanayicilerimiz daha çok aile şirketi gibi çalışıyorlar. Bundan birazcık uzaklaşarak kurumsallaşmalı ve daha çok üretim ve istihdam yapacak çalışmalarda bulunmaları daha çok sanayinin gelişmesine fayda verecektir. Çorum halkı çalışkan ve zeki insanlar. Burada farklı alanlarda farklı üretimler yapılıyor" şeklinde konuştu.

MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu'nun Çorum ziyaretinde Çorum Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Bülent Onur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanvekili Sami Göktepe, MKE yöneticileri ile Çorumlu bazı sanatçılar hazır bulundu.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Makine Kimya Endüstrisi Yerli Sanayi ile İşbirliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement