Manisa'da Savunma Sanayisine Yatırım Çağrısı - Son Dakika
Ekonomi

Manisa'da Savunma Sanayisine Yatırım Çağrısı

Manisa\'da Savunma Sanayisine Yatırım Çağrısı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Erbil, "Ortadoğu'ya kısa sürede barışın geleceğini düşünmek hayalperestlik olur" diyerek Manisalı sanayicilere savunma sanayi alanında yatırım çağrısı yaptı.

30.12.2015 12:10

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Erbil, "Ortadoğu'ya kısa sürede barışın geleceğini düşünmek hayalperestlik olur" diyerek Manisalı sanayicilere savunma sanayi alanında yatırım çağrısı yaptı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısı Bülent Koşmaz hizmet binasında yapıldı. 2015 yılının seçimler ve terör olayları gölgesinde geçtiğini belirten Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, ekonominin sadece iki seçim arasında değişen döviz kurları ile gündeme geldiğini dile getirdi. Her yıl yüzde 6 olması gereken büyüme oranının yüzde 4'e gerilediğini ifade eden Erbil, "Türkiye ekonomisinin hızlı ve istikrarlı büyümeye ihtiyacı var. Ortadoğu'ya kısa sürede barışın geleceğini düşünmek hayalperestlik olur. Bu bağlamda ülkemizin savunma sanayi harcamalarının artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bizler de Manisa'da bu anlamda yatırımlar yapmalıyız. Savunma sanayi her gün hızla büyüyen bir sektördür. 2016 yılında üyelerimizin savunma sanayi fuarlarına katılımlarını sağlayacağız. Askerin tel örgüden mermiye çok sayıda ihtiyacı söz konusu" diye konuştu.

Yurtdışından ithal girdi kullanımını azaltmak gerektiğine de dikkat çeken Erbil, yerli üretimin önümüzdeki dönemde destekleneceğini söyleyerek "İthal girdimizi azaltıp gerekirse ortaklıklar kurup üretimi yerliye kaydırmaya çalışmalıyız. Bunu yapamıyorsak ithal girdi ile ürettiğimiz ürünlerin büyük bölümünü ihraç etmeliyiz. 2016 yılında ihracata, dış ticarete yönelik inceleme gezilerine önem vereceğiz" dedi.

MTSO ÜYELERDEN 2 MİLYON 415 BİN LİRA ALACAKLI

Toplantıda 2016 yılı bütçesi de görüşülerek oylandı. Yeni yılın bütçesi 4 milyon 800 bin lira olarak belirlenirken, üyelik aidat ve harçlarında yapılan artışlar meclis üyelerinin tepkisini çekti. Meclis üyesi İdris Şendil, oda üyelerine bu zamları açıklayamayacaklarını söyleyerek, "Oda aidatı ve harçlarda yüzde 20'den başlayıp yüzde 50'lere varan zamlar var. 2016 yılı zaten zor bir yıl olacak" dedi.

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yılmaz da harç ve aidatlarda diğer odaları örnek aldıklarını belirterek, üyelerden 2 milyon 415 bin lira alacakları olduğunu söyledi. Yılmaz, bazı üyelerin kayıt yaptırdıktan sonra odaya gelmediğini ve belgeleri aldıktan sonra ücret ödemediklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Manisa'da Savunma Sanayisine Yatırım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement