Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Kararları

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Kararları

"Fitch'in kararının sermaye akımlarını hızlandırma, bu anlamda da finansal istikrarı zedeleme riski taşıdığından Kurul'u hem büyümeyi desteklemek hem de sermaye akımlarını törpülemek adına önümüzdeki dönemde de düşük faiz ortamına devam edeceğini"...

20.11.2012 15:10

OYAK Yatırım Ekonomisti Gülay Elif Girgin,

"Fitch'in kararının sermaye akımlarını hızlandırma, bu anlamda da finansal istikrarı zedeleme riski taşıdığından Kurul'u hem büyümeyi desteklemek hem de sermaye akımlarını törpülemek adına önümüzdeki dönemde de düşük faiz ortamına devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı değerlendirmede bulunan Girgin, Merkez Bankası PPK'nın beklentileri dahilinde politika faizini ve alt bandı sabit tutarken faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirime gittiğini belirterek, "Açıklamanın ayrıntılarına bakıldığında Kurul'un iç taleple ilgili ılımlı toparlanmanın devamı ve bu anlamda enflasyonu destekleyen görünümün korunmasını beklediğini görüyoruz" dedi.

Enflasyon tarafında ise daha önce Ankara'da yatırımcılar toplantısında da belirttiği üzere yıl sonu enflasyon tahmini olan yüzde 7,4'ün altında kalabileceğinin belirtildiğini hatırlatan Girgin, "Açıklamayı bir önceki açıklamadan ayıran en önemli nokta finansal istikrarı desteklemek adına politika faiz oranınında ve gecelik borçlanma faizinde bir indirime gidilebileceğinden bahsedilmiş olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Girgin, şunları kaydetti:

"Biz Fitch'in Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmadan önce yaptığımız değerlendirmelerde de özellikle büyümeyi desteklemek adına Kurul'un politika faizinde bir indirime gidebileceğini öngörmüştük. Fitch'in kararının sermaye akımlarını hızlandırma bu anlamda da finansal istikrarı zedeleme riski taşıdığından Kurul'u hem büyümeyi desteklemek hem de sermaye akımlarını törpülemek adına önümüzdeki dönemde de düşük faiz ortamına devam edeceğini düşünüyoruz."

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement