Miroğlu, Mardinli Çiftçilerin Enerji Sorununu Masaya Yatırdı - Son Dakika
Ekonomi

Miroğlu, Mardinli Çiftçilerin Enerji Sorununu Masaya Yatırdı

Miroğlu, Mardinli Çiftçilerin Enerji Sorununu Masaya Yatırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, çiftçi dernekleri, ziraat odaları ve Dicle Elektrik yöneticileri ile bir araya gelerek enerji sorununu masaya yatırdı.

04.08.2017 20:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, çiftçi dernekleri, ziraat odaları ve Dicle Elektrik yöneticileri ile bir araya gelerek enerji sorununu masaya yatırdı. Türkiye'nin en büyük tahıl üretimini sağlayan çiftçiler elektrik kesintilerinden kaynaklı sorunlarını gündeme getirdi. Dicle Elektrik yöneticileri Mardin bölgesindeki çalışmaların sunumunu çiftçilere yaparak, bölgedeki kaçak kullanımdan kaynaklı sorunları anlattı.

Mardin bölgesindeki enerji yatırımlarının gündeme geldiği toplantıda Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu bölgede kullanılan elektrik tüketiminin yoğunluğuna dikkat çekerek, vatandaşların yurttaşlık sorumluluklarını yerine getirmesi ve elektrik aboneliklerinin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Dicle Elektrik Mardin İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay telekonferas sistemi ile katıldı. Toplantıya ayrıca Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, Dicle Elektrik Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Necat Tur, Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, AK Parti Artuklu İlçe Başkanı Olcay Sekizkardeş, Kızıltepe, Nusaybin, Ömerli, Midyat, Yeşilli ziraat odaları başkanları ve çiftçi dernekleri başkanları katıldı.

Çiftçiler için kesinti 4 saate düşürüldü

Toplantıda konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu çiftçileri ve tüketicileri memnun eden bir karar aldıklarını söyledi. Miroğlu, "Elektrik kesintileri 6 saatten 4 saate düşürüldü. Tarımsal üretimi etkilemeyecek bir şekilde bu karar alındı. Sosyal medya üzerinden birtakım algılar oluşturuluyor. Bu algılara maalesef inanacak insanlar bulunabiliyor. Burada sanki tahammül şirket kısıntı bilerek yapıyor gibi algı oluşturuluyordu. Tamamen teknik sebepler ile bu kesintilerin yapıldığını öğrendik. Buna izin vermemek adına bu buluşma meydana geldi" dedi.

"Elektrik borcunu ödemek yurttaşlık görevi"

Miroğlu, kaçak kullanımın önüne geçilmesi gerekliliğini de belirterek, elektrik borcu ödemenin yurttaşlık görevi olduğunu söyledi. Miroğlu, "Burada sayaç takılma işinin teşvik edilmesi gerekiyor ve insanların tükettiği elektriğin bedelini ödemeyi bir yurttaşlık borcu olarak algılamaları gerekmekte. Şirketin mağdur olamaması, yaptığı işten zarar etmemesi burada çalışan personelin istihdamının sağlanması gerekmektedir. Tüketiciler olarak şirketi mağdur etmemeli borcumuza sağdık olmalıyız. Elektrik tüketimi bir kültürü gerektirir, bu kültürü yaygınlaştırmak hepimizin vatandaşlık görevidir" diye konuştu.

" PKK'nın bölgeye hasarı hükümet tarafından onarılıyor"

Yatırımlarda gözle görülür artış olduğunu kaydeden Miroğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kızıltepe başı çekiyor ve yatırımlara en çok ihtiyacı olan bir ilçe. Nusaybin'de tarımsal sulamada sayaç takma işi yüzde yüz tamamlanmış durumda. Nusaybin bir felaketten çıktı geldi. Bir kabustan uyanan bir ilçemiz. Buna rağmen bu tüketim kültürüne uygun bir şekilde davranılması memnun edici ve Nusaybinli yurttaşlarımızı takdir ediyoruz. Tüketimde bulunan arkadaşlarımızın bil hassa tarımsal alanda kompozisyon sistemine geçmeleri, dalgalanmaları azaltacaktır. Puan tarifede tüketici yararına olacak bir uygulama. En önemlisi GAP projesi, sulama projelerinin bir an önce tamamlanması lazım. PKK terör örgütünün bölgede oluşturduğu yıkım ve tahribatı onarmak için hükümetimiz bugüne kadar 20 milyar para harcadı. Sulamaya ilişkin 1 milyar ödenek ayırmak hiç zor bir şey değil. Mesele para mesele değil kamulaştırma ile ilgili sorun vardı. O da aşıldı. 2019 seçimlerine Mardin olumlu ve sorunları geride bırakmış olarak girecek".

"Kaçak tüketime en ağır ceza uygulanacak"

Ak Parti Milletvekili Orhan Miroğlu'nun konuşmasının ardından Dicle Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atalay telekonferans sistemi ile katıldığı toplantıda bölgeye çok daha kaliteli hizmet vermek istediklerini ifade etti. Atalay, "Bir an önce elektrik borcu olan çiftçilerin borcunu ödemesi ve sayaç takmayan çiftçilerin sayaçlarını taktırmasını diliyoruz. Taktığımız sayaçlara müdahale ediyorlar. Bu çiftçilere maalesef en ağır cezaları uygulayacağız. Kompozisyon konusu çok önemli ve duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Miroğlu, Mardinli Çiftçilerin Enerji Sorununu Masaya Yatırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement