Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması - Son Dakika
Ekonomi

Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması

Moody\'s\'in Türkiye\'nin Kredi Notunu Artırması

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin iki kredi derecelendirme kuruluşuna göre "yatırım yapılabilir" ülke notuna sahip olduğunu, artık daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye-ye girmesinin...

17.05.2013 12:26

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye'nin iki kredi derecelendirme kuruluşuna göre "yatırım yapılabilir" ülke notuna sahip olduğunu, artık daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye-ye girmesinin önünün açıldığını belirtti.

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "yatırım yapılabilir" seviyeye yükseltmesine ilişkin yazılı açıklama yapan Yalçıntaş, not artırımının daha düşük maliyetli, daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye'ye girmesini sağlayacağını vurguladı.

Yalçıntaş, "Uluslararası finans piyasalarında Türkiye'nin risk algısı tarihinin en düşük seviyelerindeyken kredi notumuzun hak ettiğimiz düzeyde olmaması ciddi eleştiri konusuydu. Moody's atması gereken adımı gecikerek de olsa atmıştır" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yoluna devam ettiğinin ve en az 2 basamak daha yukarıda bir notu hak ettiğinin altını çizen Yalçıntaş, "Kanaatimce şimdi sıra Standard and Poor's'da (S&P). S&P'nin saygınlığının sorgulanmaması adına, Fitch ve Moody's'in attığı bu adımlara bir an önce katılması yerinde olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yalçıntaş, Türkiye'nin iki kredi derecelendirme kuruluşuna göre "yatırım yapılabilir" ülke notuna sahip olduğunu anımsatarak, artık daha uzun vadeli ve daha büyük miktarda yabancı fonların Türkiye'ye girmesinin önünün açıldığını belirtti.

Kısa ve orta vadede faizlerde bir düşüş olmasını ve uzun vadeli borçlanabilme imkanlarının artmasını beklediklerini aktaran Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Bu reel sektör açısından olumlu bir gelişme ancak dikkat edilmesi gereken nokta; sermaye girişlerinin artmasıyla TL'nin değer kazanması ve ihracatçımızı olumsuz etkileme potansiyelinin artmasıdır. Daha önce de söylediğimiz gibi, Merkez Bankasının TL'nin çok değer kazanmasına izin vermeyeceğini ve buna yönelik önlemler alacağını düşünüyoruz." - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Moody's'in Türkiye'nin Kredi Notunu Artırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement