Msn'e 28 Milyon Türk Girdi, Dünya İkincisi Olduk - Son Dakika
Ekonomi

Msn'e 28 Milyon Türk Girdi, Dünya İkincisi Olduk

Msn\'e 28 Milyon Türk Girdi, Dünya İkincisi Olduk

İnternet Üzerinden Anında Mesajlaşmayı Sağlayan Microsoft'un Msn Servisinin Kullanımında Türkiye 28 Milyon Kullanıcıyla, Dünyada İkinci Sıraya Yükseldi.

19.11.2008 01:33  Güncelleme: 21:27

İnternet üzerinden anında mesajlaşmayı sağlayan Microsoft’un MSN servisinin kullanımında Türkiye 28 milyon kullanıcıyla, dünyada ikinci sıraya yükseldi. Daha önce 25 milyon MSN Messenger kullanıcısı sayısıyla üçüncü sırada bulunan Türkiye, hotmail e-posta sayısında ise 24 milyon adetle altıncılıktan, üçüncülüğe çıktı.

Krizde tasarruf

Microsoft Tüketici ve İnternet Servisleri Genel Müdürü Ebru Çapa, Türkiye’nin tek başına dünyadaki messenger kulanımının yüzde sekizini gerçekleştirdiğini belirterek, kriz dönemlerinde de MSN kullanımının arttığını, şirketlerin bu şekilde telefon ücretlerinden tasarruf ettiğini söyledi.

Türklerin kültürüne uygun bir ürün olması nedeniyle MSN’in çok kullanıldığını dile getiren Çapa, "Türkler olarak hem bilgi paylaşmayı, hem de iletişimi seviyoruz. Windows Live Messenger böyle bir ortam yaratıyor. MSN, yabancı ülkelerle ve farklı şehirlerle iş yapan firmalarda da iş verimlilik aracı olarak çok yoğun kullanılıyor. İş hayatına da pozitif etkisi nedeniyle messenger çok yayıldı" dedi.

Dört yılda 28 milyon

Ebru Çapa, dünyada MSN kullanımında 40 milyonla Brezilya’nın birinci sırada bulunduğuna da işaret ederek, "Nüfusu Türkiye’den daha fazla, ayrıca bu ülkeyle kültürel anlamda benziyoruz. Eğleneyi paylaşmayı seviyorlar. Türkiye’deki MSN kullanıcısı dört yıl içinde 28 milyona ulaştı. İnternet kullanımı arttıkça bu sayıda artacak, birinciliğe de yaklaşabiliriz" diye konuştu. Ebru Çapa, e-posta hizmetleri hotmail’in de kullanımında Türkiye’de 24 milyona ulaşıldığını, Türkiye’de ise e-postada lider olduklarını kaydetti.

İş saatlerinde kullanım

MSN’in hem iş, hem de bireysel anlamda eşit oranda kullanıldığına dikkat çeken Çapa, şunları söyledi: "Kullanımı açısından iş dünyası ve kişisel hayat biraz karışmış durumda. İş sahipleri de yoğun kullanıyor. Ama kullanım saatlerine bakarsak, iş saatlerinin daha yoğun olduğu görülüyor. Burada ekonomik boyutu ve işe olan faydası öne çıkıyor."

Microsoft yeniden yapılandı

YAZILIM şirketi Microsoft, hızla gelişen teknolojileri kullanarak tüketicinin yaşam stilini değiştirmek ve bilişim, iletişim deneyimleri yaşatmak amacıyla yeni bir yapılanma gerçekleştirdi. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 22 ülkede kurulan ’Microsoft Tüketici ve İnternet Servisleri’ PC, Mobil ve İnternet platformlarının ortak sinerjisinden yararlanarak tüketicilere zengin ve kapsamlı hizmetler sunacak. İnternet reklamcılığı alanında da önemli adımlar atacak. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, "Microsoft’un bu yeni yapılanması, Türkiye’de tüketici hizmetlerini dünya standartlarına taşıdı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Msn'e 28 Milyon Türk Girdi, Dünya İkincisi Olduk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement