Müsteşar 'Nefes Tutalım' Dedi Mkek, 500 Milyon Dolar Hedefledi - Son Dakika
Ekonomi

Müsteşar 'Nefes Tutalım' Dedi Mkek, 500 Milyon Dolar Hedefledi

Müsteşar \'Nefes Tutalım\' Dedi Mkek, 500 Milyon Dolar Hedefledi

Savunma Sanayii Müsteşarı (Ssm) Murad Bayar Dünyayı Etkisi Altına Alan Ekonomik Krizin Savunma Sanayiine Etkisi Olmasını Beklemediklerini Söyledi.

28.12.2008 01:38

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) Murad Bayar dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizin savunma sanayiine etkisi olmasını beklemediklerini söyledi.

Krizlerin genelde 6 ay ile 1.5 yıl sürdüğünü kaydeden Bayar, "Savunma projeleri genelde 1.5 yıldan daha uzun sürüyor. Kriz bittiği zaman proje hálá devam edecek. Etkilemesini beklemiyoruz. SSM olarak devam eden ve planladığımız projeler açısından mali bir sıkıntımız yok. Çünkü her şey yıllara yayılmış olarak planlı bir şekilde yürüyor. Projelerin finansmanında sıkıntı yaşanması sözkonusu değil" diye konuştu.

Kriz fırsata dönüşebilir

Antalya’da gerçekleşen SinerjiTürk toplantısı sonrası gazetecilerle sohbet eden Bayar, krizin Türk savunma sanayisine etkisini şöyle yorumladı: "Mali kriz Türk savunma sanayisi için fırsata dönüşebilir. Avrupa ve ABD’de savunma harcamalarında küçük düşüşler var. Hep beraber suyun altına girdik diye düşünürsek, kim nefesini daha uzun süre tutacak diye bakmak gerek. Nefesi uzun tutabilirsek yeni fırsat yakalayabiliriz. Avrupa’da yaşanan düşüşler bizim şirketlerimiz için işler normale döndüğünde yarışa önde başlama fırsatı sağlayabilir. Türk savunma sektöründe kriz nedeniyle işten çıkarmalar yaşanmadı. IDEF’09 Savunma Sanayi Fuarı’nın krizden etkilenmeyeceğini düşünüyorum."

MKEK’nin ihracat hedefi

SinerjiTürk 2008 toplantısında konuşan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, 120 milyon dolar düzeyinde olan ihracat hacmini 500 milyon dolara çıkarmayı amaçladıklarını bildirdi. Halen 300 milyon dolarlık yatırım programı yürüttüklerini kaydeden Önsipahioğlu, sivil üretim hattını terk ettiklerini ve 10 fabrikanın tamamında askeri üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Müsteşar 'Nefes Tutalım' Dedi Mkek, 500 Milyon Dolar Hedefledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement