Netflix Fiyatları ABD'de Artıyor, Türkiye'yi Etkiler mi? - Son Dakika
Ekonomi

Netflix Fiyatları ABD'de Artıyor, Türkiye'yi Etkiler mi?

Netflix Fiyatları ABD\'de Artıyor, Türkiye\'yi Etkiler mi?

Netflix, son çeyreğin finansal raporlarını yayınlayarak ABD'de fiyat artışlarına gideceğini duyurdu. Ancak Türkiye'deki fiyatlar hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

19.10.2023 12:58

Netflix geçtiğimiz saatlerde son çeyreğin finansal raporlarını yayınladı. Raporla birlikte ABD için fiyat artışlarına gidileceği de açıklandı. Bu zam, en son geçtiğimiz yılın başlarında yapılan fiyat güncellemesini takip ediyor. Peki ABD Netflix zammı Türkiye'yi etkiler mi?

Netflix fiyatları ABD'de 12 dolardan başlıyor

Yılın üçüncü çeyreğine ilişkin raporlarını paylaşan Netflix, müşterilerine abonelik maliyetini artırdığını bildirdi. Buna göre 10 dolardan başlayan Temel plan artık aylık 12 dolara mal olacak. Premium olarak adlandırılan bir üst versiyon ise 20 dolardan 23 dolara yükseltildi.

Netflix Fiyatları ABD'de Artıyor, Türkiye'yi Etkiler mi?

Bununla birlikte yakın zamanda başlatılan reklam destekli aboneliğin ise fiyat değişikliğine uğramayacağı belirtildi. Bu katmanın, tanıtıldığından beri 7 dolardan sunulduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

312132132

Öte yandan yayın devi, son çeyrekte 8,76 milyon abone kazanarak toplam üyeliğini dünya çapında 247 milyonun üzerine çıkardı. Bu büyümenin önemli bir kısmı reklam destekli plandan gelirken, abonelik artışı bir önceki döneme göre yaklaşık yüzde 70 büyüdü.

Netflix, reklam destekli aboneliğin başladığı ülkelerdeki yeni müşterilerine dikkat çekti. Buna göre yeni abonelerin yaklaşık yüzde 30'u en ucuz seçeneği tercih etti.

ABD'deki son zammın Türkiye'yi etkileyip etkilemeyeceği belirsiz. Netflix Türkiye tarafından en son Eylül ayında güncellemeye gidildiğini belirtmek gerekiyor. Türkiye'de en ucuz abonelik 99 TL'den başlıyor.

Birçok bölgede giriş seviyesi seçeneğini kaldırarak reklam destekli aboneliğe geçen Netflix, Avrupa'daki bazı ülkelerde ise 10 dolarlık Temel planı iptak edeceğini açıkladı. Bu ülkelerde reklam destekli aboneliğin yaygınlaştırılması planlanıyor.

Peki siz Netflix fiyatları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Ekonomi Netflix Fiyatları ABD'de Artıyor, Türkiye'yi Etkiler mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement