New York borsası yükselişle kapandı - Son Dakika
Ekonomi

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası yükselişle kapandı

New York borsası günü yükselişle tamamladı.

24.08.2022 23:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

New York borsası günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,18 artışla 32.969,23 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,29 artarak 4.140,77 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,41 artışla 12.431,53 puana tırmandı.

Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'nda cuma günü yapacağı konuşmaya çevrilirken, güne yatay seyirle başlayan endeksler kapanışta hafif yükseliş gösterdi.

Analistler, Powell'ın Jackson Hole'de vereceği mesajlar öncesi yatırımcıların temkinli bir duruş sergilediğini belirtti.

Powell'ın konuşmasında enflasyonu düşürme taahhüdünü yinelemesinin beklendiğine işaret eden analistler, yatırımcıların Fed'in enflasyonla mücadelesinde daha fazla netlik beklediğini kaydetti.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de dayanıklı mal siparişleri, temmuzda belirgin bir değişim göstermeyerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

Ülkede bekleyen konut satışları ise temmuzda aylık yüzde 1 azalarak Kovid-19 salgınının başlangıcından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi New York borsası yükselişle kapandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.

  • Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı
    21:29 Tunceli'de depremzedeler için inşa edilen 88 konutun kura çekimi yapıldı

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde meydana gelen deprem sonucunda evleri hasar gören vatandaşlar için inşa edilen 88 konutun kura çekimi noter huzurunda gerçekleştirildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, kura çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu.


Advertisement