Organ Bağışı" Konulu Pul Tanıtımı - Son Dakika
Ekonomi

Organ Bağışı" Konulu Pul Tanıtımı

Organ Bağışı" Konulu Pul Tanıtımı

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şencan: "Canlıdan yapılan organ bağışının kadavradan da yapılmasını yaygınlaştırmak istiyoruz" PTT Genel Müdürü Tural: "Bir insanın bir insana yapacağı en büyük iyilik organını bağışlamasıdır"

03.11.2014 13:14

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan, canlıdan yapılan organ bağışının kadavradan da yapılmasını yaygınlaştırmak istediklerini belirtti.

Şencan, PTT Pul Müzesi'nde düzenlenen "Organ Bağışı" konulu pul tanıtım programında, organ bağışına verdikleri destekten dolayı PTT Genel Müdürü Osman Tural ve çalışanlara teşekkür etti.

Türkiye'nin, organ nakli yapma konusunda teknik beceri bakımından dünyada ilk 3 ya da 4. sırada yer aldığını anlatan Şencan, "Bazı alanlarda 1-2. bazı alanlarda ise 3-4 ama 5'ten aşağı olduğumuz hiçbir sıralama yok. Biz bu teknik işini çok çok iyi yapıyoruz" dedi.

Canlıdan yapılan organ bağışının kadavradan da yapılmasını yaygınlaştırmak istediklerini belirten Şencan, insanların yaşama tutulması amacıyla gerçekleşen organ bağışının belli bir aşamaya geldiğini ancak daha da artırmak istediklerini kaydetti.

İnsanların canlıyken canının bir parçasını bağışladığını dile getiren Şencan, "Aşamadığımız sıkıntımız, bir yakınımız vefat ettiğinde onun organlarının bir başkasının hayata tutunması için bağışlanması konusu. Bu eksiklikliği gidermek istiyoruz. Bunu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için Türkiye'deki tüm kurum, kişi ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini görmek istiyoruz" diye konuştu.

"Organ bağışına desteğimiz sürecek"

PTT Genel Müdürü Osman Tural da organ bağışına katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl çalışma başlattıklarını ifade ederek, organ bağışı kampanyası gerçekleştirdiklerini, afiş dağıtımı yaptıklarını, kapalı devre yayınlarında ve internet sitelerinde bu konuyla ilgili tanıtım filmleri yayımlandığını anlattı.

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen pul basımının organ bağışına desteğin bir sonraki aşaması olduğunu bildiren Tural, PTT olarak söz konusu desteği devam ettireceklerini ifade etti.

"Bir insanın bir insana yapacağı en büyük iyilik organını bağışlamasıdır" diyen Tural, bunun hem bu dünyada hem de öbür dünyada getirisinin olacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Şencan ve Tural, "Organ Bağışı" konulu anma pulu ve ilk gün zarfını imzaladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Organ Bağışı' Konulu Pul Tanıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement