Osmaniye'de Turizm Geliştirme Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Osmaniye'de Turizm Geliştirme Çalıştayı

Osmaniye'de Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi.

21.09.2018 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, bir otelde düzenlenen etkinlikte, kentin turizm potansiyelinin iyi bilinmesinin yapılacak çalışmalar için önemli olduğunu belirtti.

Çalıştayın Osmaniye'nin turizm değerlerinin iyi belirlenmesi imkanı sağlayacağına inandığını kaydeden Coşkun, hemfikir olunan değerin hikayesini duyurmaya, tanıtmaya çalışacaklarını söyledi.

Turizm potansiyelinin geliştirilmesi için projeler olduğuna dikkat çeken Coşkun, "Günümüzde turizm, kültür, doğa, sağlık, inanç, gastronomi ve iş turizmi gibi alanlara bölünerek değerlendirilmektedir. Turizm, bir zamanlar olduğu gibi sadece tarihi eserler ve doğal güzelliklerden ibaret değildir. Önümüzdeki dönemlerde gerçekleşmesini beklediğimiz liman projesi, hızlı tren hatları projesi, organize sanayi alanlarının genişlemesi, lojistik merkez kurulumunun yanı sıra, ilimizin güçlü olduğu alanlarda kümelenme ve ihtisaslaşma konularında atılacak tüm adımlar, sadece ilgili alanlarda değil aynı zamanda turizmde de potansiyelimizi artıracaktır." diye konuştu.

AK Parti Osmaniye Milletvekili İsmail Kaya, Osmaniye'nin kaleleri, yaylaları ve tarihi dokusuyla önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti.

Turizm değerlerinin iyi tanıtılmasının önemsendiğini anlatan Kaya, "Çalıştayda, turizm konusunda neler yapılması gerektiği noktasında bazı kararlar alınacak. Bu anlamda, bizler de milletvekilleri olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olalım inşallah." dedi.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız, kalkınmanın temelinde sahip olunan potansiyelleri, ortak hedefler doğrultusunda sonuca ulaştırmak olduğunu belirtti.

Konuşmalardan sonra kent turizmi konusunda sunumlar yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Osmaniye'de Turizm Geliştirme Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement