Petrol Ofisi'nden Çiftçiye 'Hasat Vadeli Mazot' Desteği - Son Dakika
Son Dakika Logo

Petrol Ofisi'nden Çiftçiye 'Hasat Vadeli Mazot' Desteği

03.05.2007 17:46

Petrol Ofisi ile Tariş Üzüm Birliği Arasında Yapılan İşbirliği Çerçevesinde Üzüm Üreticileri İhtiyaç Duydukları Mazotu 'Hasat Vadeli' Alacak.

Petrol Ofisi ile Tariş Üzüm Birliği arasında yapılan işbirliği çerçevesinde üzüm üreticileri ihtiyaç duydukları mazotu 'hasat vadeli' alacak.

Petrol Ofisi ile Tariş Üzüm Birliği arasında yapılan işbirliği İzmir'de düzenlenen bir basın toplantısı ile duyuruldu. Buna göre Tariş Üzüm Birliği, ortaklarının çekirdeksiz kuru üzüm üretiminde maliyet giderlerini asgari değerlere çekmek için 2006 yılında olduğu gibi 2007 üretim yılında da, sektörünün lideri ve en yaygın istasyon ağına sahip akaryakıt dağıtım şirketi olan Petrol Ofisi ile işbirliğine devam etme kararı aldı.

Tariş ortaklarının 2007 yılı çekirdeksiz kuru üzüm üretimlerinde kullanacakları mazot ihtiyaçlarının, Petrol Ofisi Akaryakıt Kuponları ile karşılanmasına yönelik TARİŞ Genel Müdürlüğündeki imza törenine, TARİŞ Genel Müdürü Dr.Sebahattin Gazanfer, TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, Petrol Ofisi Kurumsal Satışlar Müdürü Cevdet Erbay ve Petrol Ofisi Ege Bölge Müdürü Ömür Gebeş katıldı.

Toplantıda konuşan, TARİŞ Genel Müdürü Dr.Sebahattin Gazanfer, 2006 yılında da Petrol Ofisi ile TARİŞ Üzüm Birliği arasında akaryakıt dağıtım ortaklığı konusunda işbirliği protokolü imzalandığını, üreticiyi memnun eden bu işbirliğini 2007 yılında da devam ettirmeyi istediklerini söyledi.

Petrol Ofisi Kurumsal Satış Müdürü Cevdet Erbay ise işbirliğiyle geleneksel TARİŞ ürünlerini üreten üreticilere yönelik olarak hasat vadeli mazot alım desteği uygulayacaklarını bildirdi. Erbay, TARİŞ ortaklarına dağıtılacak mazotun ödeme vadesinin hasat vadesi olarak belirlenen 15 Ekim 2007 tarihi olacağını, vade sonuna kadar üreticiye faiz uygulanmayacağını belirtti. Farklı alanlardaki işbirliğine de açık olduklarını belirten Erbay, "Çiftçiye desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker de dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanan Türk çiftçisinin dünyayla rekabet etme şansının olmadığını söyledi. Türker, "Üreticimiz dört gözle bu işbirliğini bekliyordu. Bu sene 50 bin ton üzüm ihraç etmeyi hedefliyoruz. Bugün Avustralya'ya bile üzüm satar hale geldik. Çiftçinin kendisine destek sağlanması halinde yapamayacağı bir şey yok. Yeter ki bize destek olunsun" dedi.

VADE FARKI YOK

TARİŞ ile PO arasında imzalanan işbirliğine göre üretici ortakların mazot ihtiyaçları, akaryakıt sektörünün yanı sıra madeni yağ ve LPG gibi diğer alanlarda da faaliyetlerini sürdürmekte olan Petrol Ofisi istasyonlarından, yürürlükteki pompa satış fiyatları üzerinden karşılanacak. "Tariş Üzüm Birliği ortaklarına sağlanacak "hasat vadeli mazot alım desteği"nin; ortakların 2006 yılında teslim ettikleri çekirdeksiz kuru üzüm miktarına göre kiloda 20 YKr üzerinden yapılacağı belirtilirken, Mayıs ayının ilk

haftasında başlayacak mazot dağıtımı 30 Eylül 2007 Pazar günü akşamı itibariyle sona ereceği ifade edildi. Tariş Üzüm Birliği ve Petrol Ofisi işbirliği ile Tariş ortaklarına dağıtılacak mazotun ödeme vadesi, hasat vadesi olarak belirlenen 15 Ekim 2007 tarihi olacak. Mazotun alındığı tarihten itibaren vade sonuna kadar faiz uygulanmayacak. Birlik ortakları, kredi borçlarını, vadesi içerisinde ürün teslim ederek ve/veya nakden ödeyebilecekler.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Petrol Ofisi'nden Çiftçiye 'Hasat Vadeli Mazot' Desteği - Son Dakika


Advertisement