"Piyasalardaki Olumlu Etki Kısa Vadeli Olacak" - Son Dakika
Ekonomi

"Piyasalardaki Olumlu Etki Kısa Vadeli Olacak"

"Piyasalardaki Olumlu Etki Kısa Vadeli Olacak"

İntegral Menkul Değerler Analisti Egemen Candır, piyasalardaki hareketliliği değerlendirdi "Olumlu etkilerinin kısa vadeli olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

07.11.2012 11:26  Güncelleme: 11:41

İntegral Menkul Değerler Analisti Egemen Candır, "Piyasalarda dün ABD açılışı öncesi ABD tahvillerinde görülen değerlenmeler, ardından da hisse piyasaları açılışı ile görülen ralli ile önceden fiyatlanan bu sonucun olumlu etkilerinin kısa vadeli olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

ABD seçimlerinin sonuçlanmasının ardından sonuçların piyasalara etkileri ile ilgili değerlendirmede bulunan Candır, seçim sonuçlarında Romney'nin çıkması durumunda dahi ABD'de şu anda etkin olan parasal genişlemede kısa vadede değişikliklere gidilmeyeceğini düşündüklerini belirterek, "Obama yönetiminde de bu parasal genişlemede artışlar beklememekte fakat parasal genişlemenin şu anki durumunda bir süre daha devam etmesini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Candır, "ABD ekonomisinin geçtiğimiz ay içerisinde istikrarlı toparlanma sinyalleri gösterdiği düşünülürse bu sinyallerin devamı ekonominin durumu ve dolayısı ile emtialar gibi dolara endeksli enstrümanlar için kritik olacaktır" dedi.

Candır şunları kaydetti:

"Dün başlayan ve bugün sabaha karşı sonuçlanan ABD'nin genel seçimlerinden mevcut Başkan Barack Obama'nın ikinci dönemi için rakibi Mitt Romney karşısında önde çıktığını gördük. Piyasalarda dün ABD açılışı öncesi ABD tahvillerinde görülen değerlenmeler, ardından da hisse piyasaları açılışı ile görülen ralli ile önceden fiyatlanan bu sonucun olumlu etkilerinin kısa vadeli olabileceğini düşünüyoruz."

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Piyasalardaki Olumlu Etki Kısa Vadeli Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement