PTT'de 'Bayilik Kapısı' da Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

PTT'de 'Bayilik Kapısı' da Açıldı

PTT\'de \'Bayilik Kapısı\' da Açıldı

PTT Şubesi Bulunmayan Belde ve Köyler ile Diğer Yerleşim Yerlerinde Gerçek ve Tüzel Kişiler de PTT Acentelikleri Açabilecek.

17.06.2007 02:16

PTT şubesi bulunmayan belde ve köyler ile diğer yerleşim yerlerinde gerçek ve tüzel kişiler de PTT acentelikleri açabilecek.

Gerçek ve tüzel kişilerin acentelik açmak suretiyle PTT adına görev yapabilecekleri koşulları belirleyen "PTT Acentelikleri Yönetmeliği" Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, acentelikler belli esaslara göre açılıp, özel hukuk hükümlerine dayanılarak hazırlanan sözleşme ile bağlı olduğu PTT merkezinin denetim ve gözetiminde olacak. Acentelikler; il ve ilçe merkezleri dışında, PTT şubesi bulunmayan belde ve köyler ile diğer yerleşim yerlerinde, sürekli veya mevsimlik olarak açılabilecek. Acentelik açılacak yerler tespit edildikten sonra; PTT’nin resmi internet sitesinde, başmüdürlükler ve merkez müdürlüklerin ilan tahtalarında; beldelerde belde belediyelerince hoparlör veya diğer ilan vasıtalarıyla köylerde köy odalarında veya diğer ilan vasıtalarıyla bir hafta duyurulacak. Acentelik başvurularında aşağıda belirtilen şartlar aranacak: "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, reşit ve mümeyyiz olmak, kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli yada taksirli iflas veya yüz kızartıcı bir eylemden dolayı hürriyeti kısıtlayıcı bir cezadan hükümlü bulunmamak, askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, PTT merkez müdürlüğünce yönetmeliğin 11 inci maddesine göre uygunluğu kabul edilen bir iş yerini temin etme imkanına sahip bulunmak." Acentelik sözleşmesi en az 1 yıl süreli yapılabilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi PTT'de 'Bayilik Kapısı' da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement