Rekabet Kurulundan İki Firmaya Soruşturma - Son Dakika
Son Dakika Logo

Rekabet Kurulundan İki Firmaya Soruşturma

10.11.2015 15:54

Rekabet Kurulunca, Aslanlar Metal ve Solar-San hakkında, aralarında anlaşarak güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminde kullanılan vakumlu cam tüplerinin fiyatlarını yükselttikleri iddiası üzerine soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurulunca, Aslanlar Metal ve Solar-San hakkında, aralarında anlaşarak güneş enerjisi ile su ısıtma sisteminde kullanılan vakumlu cam tüplerinin fiyatlarını yükselttikleri iddiası üzerine soruşturma açılmasına karar verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, Aslanlar Metal Alüminyum P.V.C. Plastik İmalatı şirketi ile Solar-San Vakumlu Cam Tüp Üretim AŞ'nin, aralarında anlaşarak güneş enerjisi ile su ısıtma sistemlerinde kullanılan vakumlu cam tüplerinin fiyatlarını yükselttikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırmayı sonuçlandırdı.

Kurul, elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitler doğrultusunda, söz konusu firmalar hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulundan İki Firmaya Soruşturma - Son Dakika


Advertisement