S&p'den Ecb'nin Stres Testine İlişkin Değerlendirme - Son Dakika
Ekonomi

S&p'den Ecb'nin Stres Testine İlişkin Değerlendirme

"ECB'nin stres testi sonuçları, testi geçen bazı bankaların da halen zayıflıklarının olduğunu gösteriyor"

28.10.2014 14:30

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) stres testi sonuçlarına ilişkin, "ECB'nin stres testi sonuçları, testi geçen bazı bankaların da halen zayıflıklarının olduğunu gösteriyor" açıklamasını yaptı.

S&P'den yapılan açıklamada, ECB'nin kapsamlı değerlendirmeleri sonucunda stres testinde sermaye eksikliği nedeniyle 25 bankanın başarısız olduğu anımsatılarak, bu sayının beklenenden daha fazla geldiği belirtildi.

Bu durumun, S&P'nin teknik başarısızlığı dikkate almalarının yol açtığı kaydedilen açıklamada, "ECB'nin test sonuçları, testi geçen bazı bankaların da halen zayıflıklarının olduğunu gösteriyor. ECB stres testi ve sonuçları mevcut ekonomik durumun bir yansımasıdır. Bu testler bankaların problemlerini çözememektedir. Çünkü kamu ve özel sektördeki yüksek borç yükü ve bireysel ekonomilerin uluslararası rekabet sorunları halen geçerlidir. Bu durumda piyasa katılımcıları hükümetlere krizi çözme konusunda inanmalıdır" denildi.

Açıklamada, bankalar üzerinde uygulanan testlerin, tek başına tüm problemleri çözemeyebileceğine işaret edilerek, bankaların bilançosunun tüm ekonomik resmi yansıtmasından bu yana, krizlerin üstesinden gelinmesinde hükümetin yeteneğine güvenme konusunun öne çıktığı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, bankacılık reform sürecinin hala devam ettiği ve belirsizliklerin sürdüğü de dile getirildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi S&p'den Ecb'nin Stres Testine İlişkin Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement