Sabancı'dan Ergo'ya... - Son Dakika
Ekonomi

Sabancı'dan Ergo'ya...

Sabancı\'dan Ergo\'ya...

33 Yıl Çalıştığı Sabancı Grubu'nda Finansal Hizmetler Grup Başkanlığından Emekli Olan Kozanoğlu Dünyanın En Büyük Sigortacılarından Olan Ergo'ya Geçti.

11.06.2009 12:06

33 yıl çalıştığı Sabancı Grubu'nda Finansal Hizmetler Grup Başkanlığından emekli olan Kozanoğlu dünyanın en büyük sigortacılarından olan Ergo'ya geçti.

Kozanoğlu, Ergo Grubu Türkiye Üst Yöneticiliğine (CEO) getirildi.

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanlığından emekli olan Akın Kozanoğlu, düzenlenen sohbet toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Sabancı Grubu'nda 33 yıl görev yaptığını, bu sürenin kendisi için çok heyecanlı, yeni atılımlar ve yeni projelerle geçtiğini anlatan Kozanoğlu, şunları söyledi:

“Sabancı Grubu'nda yaptığım projeler, atılımlar o kadar fazla oldu ki biraz heyecanımın azaldığını gördüm ve yeni heyecanlar arama evresine girdim. Bu sebeple Sabancı Grubu'ndan ayrılma kararı aldım. Sigorta sektörünü, benim gibi birçok kişinin kanaatine göre de önümüzdeki 10-20-30 yıl içerisinde en hızlı ilerleyecek, en fazla gelişecek sektörlerden biri olduğu için seçtim.

Teklif Ergo'dan geldi, bir miktar görüşmeden sonra kabul ettim. Karar aşağı yukarı 3-4 hafta önce alındı.”

Sabancı Grubu gibi bir grubu bırakıp gitmenin kolay bir iş olmadığını belirten Kozanoğlu, “Kişisel koşullar oluşmasaydı ya da böyle değerli bir şirketten böyle bir teklif gelmeseydi Sabancı Grubu'ndan ayrılmayı düşünmüyordum” dedi.

Her profesyonelin zaman zaman teklifler aldığını ifade eden Kozanoğlu, “Hem zamanlama hem teklif eden şirketin kalitesi hem de benim o zamandaki haleti ruhiyem uyuştu ve teklifi kabul ettim” dedi.

Ergo'nun hedefleri cazip geldi

Ergo Şirketler Grubu'nun Türkiye'de yeni atılımlar yapmak isteyen, büyüme ve gelişme hedeflerini yüksek koyan bir sigorta şirketi olduğunu dile getiren Kozanoğlu, bu hedeflerin gerektirdiği atılım ve çabaların kendine cazip geldiğini belirtti.

Kozanoğlu, Ergo Grubu'nun Türkiye'de en büyük satın almalardan birini yaptığını, Ergo'nun sahibi Münih R'nin reytinginin Alman hükümetiyle aynı olduğunu dile getirerek, Türkiye'de sigorta şirketlerinin sahiplerinin genelde bankalar olduğunu ama bunun son bir kaç yıldır değiştiğine değindi.

Ergo International AG Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Jochen Messemer de, Akın Kozanoğlu gibi sektörde deneyimli bir yöneticiyi şirketlerine katmış olmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Messemer, şöyle konuştu:

“Kendisinin deneyiminden uluslararası anlamda da faydalanmış olacağız. Uluslararası operasyonlarda görev alan 5 CEO'yu konseye dahil ettik. Akın Bey de bunlardan biri... Bu konseye en önemli gördüğümüz pazarların CEO'larını alıyoruz. Türkiye'yi uluslararası operasyonlarımız içinde çok önemli bir pazar olarak görüyoruz. Konseyde Avusturya, Polonya, Yunanistan ve Hindistan CEO'ları var.”

SABANCI SORULARINA YANIT YOK

Akın Kozanoğlu, gazetecilerin Sabancı Grubu'nda çalıştığı döneme ilişkin sorularına, Sabancı Grubu'ndan ayrıldığını, bu dönemle ilgili konuşmasının doğru olmadığını ifade ederek, bu döneme ilişkin sorulara cevap veremeyeceğini söyledi.

Bir gazetecinin, “Peki bıraktığınız görev sağlam ellere teslim edildi mi?” sorusuna Kozanoğlu, “Kesinlikle, hiçbir şüphem yok” diye karşılık verdi.

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sabancı'dan Ergo'ya... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement