Sakarya'da tarıma katkı sunacak Kantar Göleti su tutmaya başladı - Son Dakika
Ekonomi

Sakarya'da tarıma katkı sunacak Kantar Göleti su tutmaya başladı

Sakarya\'da tarıma katkı sunacak Kantar Göleti su tutmaya başladı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde yapımı tamamlanan Kantar Göleti'nde su tutmaya başlandığını bildirdi.

26.01.2022 09:40  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde yapımı tamamlanan Kantar Göleti'nde su tutmaya başlandığını bildirdi.

DSİ'den yapılan açıklamada, su yatırımlarının yaşamsal öneme sahip olmasının yanı sıra tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden olduğu belirtildi.

Ulaştığı her alanda zincirleme bir reaksiyona sebep olan suyun hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetiklediği aktarılan açıklamada, suyun tarım ve sanayide oluşturduğu güçlü etkinin, geniş iş sahalarının doğmasına vesile olduğu kaydedildi.

Açıklamada, kurumun inşa ettiği dev barajlarda depoladığı suyu, başta içme, kullanma ve sanayi suyu üretimine yönelik tesisler olmak üzere, hidroelektrik enerji üretimi, tarımsal sulama, atık su arıtımı, taşkın kontrolü gibi çok geniş yelpazede mühendislik yapıları vasıtasıyla milletin hizmetine sunduğu ifade edildi.

DSİ'nin sayısız tesisi tamamlayarak milletin istifadesine sunmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, Söğütlü ilçesindeki Kantar Göleti'nde su tutma işleminin başladığı bildirildi.

"690 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sulaması ve gövde dolgusu tamamlanarak su tutmaya başlayan Kantar Göleti'nde depolanacak suyla 1430 dekar tarım arazisinin sulanacağını kaydetti.

Gölette yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldız, projenin Sakarya'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yıldız, temelden 26 metre yüksekliğe sahip göletin, 690 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olduğunu vurgulayarak, "Kantar Göleti ile bölgede yapılacak sulu tarımla hem tarlalardaki verim artacak hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte bölgede istihdama katkı sağlanması ve yapılacak sulu tarımla 2022 birim fiyatlarıyla dekar başına 2 bin 160 lira gelir artışı ve milli ekonomiye yıllık 3 milyon 100 bin lira katkı sağlanması hedeflenmektedir." bilgisini paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sakarya'da tarıma katkı sunacak Kantar Göleti su tutmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Torun Tower Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı
    09:11 Torun Tower Ofis binası Denizbank tarafından satın alındı

    Torunlar GYO'nun portföyünde bulunan ve Denizbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower Ofis binası, 11.6 milyar TL artı KDV bedelle Denizbank tarafından satın alındı. Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, taşınmazın 12.4 milyar TL + KDV değerleme üzerinden yüzde 6.57 iskonto ile satıldığı belirtildi. Bina, geçmişte Uzan ailesine ait olan Telsim arsasının bir parçası olarak inşa edilmişti.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement