Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 4.9 Arttı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 4.9 Arttı

Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 4.9 Arttı
11.04.2013 10:49

Sanayi Ciro Endeksi, 2013 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 Sanayi Ciro Endeksi, 2013 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 artışla 131.5 düzeyinde gerçekleşti.

Sanayi Ciro Endeksi, 2013 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4 Sanayi Ciro Endeksi, 2013 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 artışla 131.5 düzeyinde gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat 2013 dönemi Sanayi Ciro Endeksi verilerini açıkladı. Endeksin hesaplanmasında 2010=100 temel yıllı olarak yayınlanan sanayi ciro endeksleri uygulandı. Sanayi Ciro Endeksi, 2013 yılı Şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 artışla 131.5 değerine ulaştı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2013 yılı Şubat ayında, geçen yılın aynı ayına göre; madencilik ve taşocakçılığı endeksi yüzde 4.2 azalışla 133.5, imalat sanayi endeksi ise yüzde 5.3 artışla 131.4 düzeyinde gerçekleşti.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2013 yılı Şubat ayında en yüksek artışı ara malı imalatı, en fazla düşüşü ise enerji sektörü gösterdi.

-EN FAZLA ARTIŞ MOBİLYA HARİÇ AĞAÇ, AĞAÇ VE MANTAR ÜRÜNLERİ İMALATINDA GERÇEKLEŞTİ-

İmalat sanayi alt sektörlerinin 2013 yılı Şubat ayında 2012 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 28.6 ile mobilya hariç ağaç, ağaç ve mantar ürünleri imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 27.6 ile diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı takip etti.

İmalat sanayi alt sektörlerinin Şubat'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde ise en fazla düşüş oranının yüzde 24.7 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu yüzde 23.7 ile tütün ürünleri imalatı takip etti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 4.9 Arttı - Son Dakika


Advertisement