SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, gençlerin kendisi gibi okumadığı halde zengin ve başarılı olanları örnek almamaları gerektiğini belirterek, "Üniversitelerde yaptığım bütün konuşmalarda 'Keşke okusaydım' diyorum. Benim gibi okumadığı halde iş hayatında başarılı olanların sayısı parmak sayısı kadar az." dedi.
Konukoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca Antalya'nın Kundu Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen İl Müdürleri Toplantısı'na konuşmacı olarak katıldı.
Çalışma hayatında 53 yılı geride bıraktığına işaret eden Konukoğlu, kendisine 65 yaş sınırını koyduğunu ve bu yaşa ulaştıktan sonra onursal başkan olarak devam ettiğini ifade etti.
Elde ettiği başarılar ve aldığı ödüllere bakınca kendisinin bile şaşırdığını dile getiren Konukoğlu, "Bazen düşünüyorum, 'Nasıl başardık, nasıl kazandık.' diye. Bir gerçek var, çalışan insan mutlaka başarıyor. Ben okumayı değil iş hayatını tercih ettim. Babam beni ustama teslim ederek, 'Ben bunu tanımıyorum, eti senin kemiği benim.' dedi. 6 ay atölyede ayak işlerinde koşturdular. Okumanın önemini öğrendim ama iş işten geçmişti." diye konuştu.
Gençlere kendisi gibi okumadığı halde zengin ve başarılı olan iş adamlarını örnek almamalarını öneren Konukoğlu, şunlar söyledi:
"Üniversitelerde yaptığım bütün konuşmalarda 'Keşke okusaydım' diyorum. Benim gibi okumadığı halde iş hayatında başarılı olanların sayısı parmak sayısı kadar az. Bazen 'Sabancı okumadı, bilmem kim okumadı, siz okumadınız ülkede söz sahibisiniz' gibi yorumlar yapıyorlar. Bunu söyleyenler bir de okuyup da başarılı olanları saysınlar. Onların sayısının daha fazla olduğunu görecekler. Bizim gibilerin sayısı çok az, Allah yolumuzu açmış ve bir yerlere gelmişiz. Okuyan insanlar daha çok ve bizden daha fazla zenginler. Bundan dolayı gençlere kendimi örnek göstermiyorum ve okumayı teşvik ediyorum. Ben okusaydım şimdiki durumumdan iki misli daha fazla olurdum."
"Etrafınızda oluşan çemberi kırın"
Meslek liselerinin önemine de değinen tecrübeli iş adamı, bu liselerin sayısının artırılması ve son sınıftaki öğrencilerin sanayide uygulamalı olarak eğitim alması gerektiğini vurguladı.
"İnsanlar yükseldikçe etrafında bir çember oluşuyor." diyen Konukoğlu, belirli bir mevkiye gelenlere bu çemberi daraltmamaları önerisinde bulundu.
Gaziantepspor başkanlığı yaparken hayatı daha iyi öğrendiğini anlatan Konukoğlu, "Etrafınızda oluşan çemberi kırmanız gerekiyor. Çünkü bu çemberdeki insanlar düştüğünüz zaman size selam bile vermezler. Gaziantepspor'da maç kaybettiğimiz zaman ortada bir hoca bir de top toplayıcılar kalırdı. Futbolcular da dahil herkes kaçar giderdi. Bu edindiğim tecrübeyi mümkün olduğunca iş hayatımda da kullanıyorum." diye konuştu.
Gelirin yüzde 2,5'i hayır işlerine
Kazandıkları paranın zekat hariç yüzde 2,5'ini hayır işlerine harcadıklarına dikkati çeken Konukoğlu, bunu bir nevi "sigorta" olarak düşündüklerini belirtti.
"Pastaya karbonat koymazsanız kabarmaz." diyen Konukoğlu, zekat ve hayır işlerine harcanan paranın da bu görevi gördüğünü vurguladı.
Konukoğlu, "Dedemin 70 işçisi vardı, bizim 15 bin işçimiz var. Zarar mı ettik? Herkes zekatını verse ülkede fakir kalmaz. Zekatını vermeyen iş adamları 'Vergimi ödüyorum ya yetmez mi?' diyorlar. Yetmez, o devlete borcun, zekat Allah'a borcun. İkisi aynı şey değil." ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Ekonomi › Sanko Holding Onursal Başkanı Konukoğlu Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?