Şanlıurfa'da İsot Fabrikası Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Şanlıurfa'da İsot Fabrikası Açıldı

Şanlıurfa\'da İsot Fabrikası Açıldı

Şanlıurfa'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hibe desteğiyle kurulan isot fabrikası ile küçükbaş hayvan tesisinin açılışı yapıldı.

30.01.2013 11:12

Şanlıurfa'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın hibe desteğiyle kurulan isot fabrikası ile küçükbaş hayvan tesisinin açılışı yapıldı.

Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan tesislerin açılışı için düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, bürokratlar ve işadamları katıldı. Vali Güvenç ve beraberindekiler ilk olarak Gıda İmalatçıları Sitesi'nde kurulan isot fabrikasının açılışına katıldı. Tesiste incelemeler yapan Vali Güvenç, "Şanlıurfa bölgenin yıldızı olmaya aday bir kent. Tarım ve tarıma dayalı tesislerin artmasından yanayız. Bu tür fabrikaların açılması Şanlıurfa'nın marka değerini artıracaktır" dedi.

Vali Güvenç ve beraberindekiler daha sonra merkeze bağlı Kaplan Köyü'nde yapımı Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörlüğü'nün desteğiyle tamamlanan küçükbaş hayvan tesisinin açılış törenine katıldı. 13 dönümü kapalı olmak üzere 43 dönümlük arazi üzerine kurulan tesiste 4 bin küçükbaş hayvan bulunduğunu söyleyen Vali Güvenç, tesisleşmenin artmasına yönelik yatırımcıları teşvik edeceklerini kaydetti.

(HK/BT) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Şanlıurfa'da İsot Fabrikası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement