Sermaye Piyasaları Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

Sermaye Piyasaları Kongresi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Ayşegül Ekşit, Türkiye Varlık Fonunun sermaye piyasalarına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

04.11.2016 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Yardımcısı Ayşegül Ekşit, Türkiye Varlık Fonunun sermaye piyasalarına önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Sermaye Piyasaları Kongresi kapsamında gerçekleştirilen "Türkiye Varlık Fonu ve Kamu Altyapı Projelerinin Finansmanı" paneli, YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan moderatörlüğünde gerçekleşti.

SPK Başkan Yardımcısı Ekşit, panelde yaptığı konuşmada, Türkiye Varlık Fonunun sermaye piyasalarına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Özellikle derinlik ve likidite sağlanması aşamasında düzenleyici otorite olarak kendilerine düşen görevin de iyi düzenleme yapmak ve piyasadaki güven ortamını sağlamak olduğunu vurgulayan Ekşit, "Düzenleme yaparken de birlikte çalışmanın üzerinde durmak istiyorum. Çünkü sadece SPK tarafından düzenleme yapılması yetmiyor. Bunun piyasada etkisinin görünebilmesi için gerek vergi kanunları, gerek diğer kanunlarla birlikte çalışılması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır ise Türkiye Varlık Fonunun hem ürün, hem de talep açısından önemli katkıları olacağını belirterek, sadece bugün için değil, gelecek nesiller için de katkıları olacağını dile getirdi.

Haykır, "İnşallah bunlar uzun vadede Norveç gibi cari fazlası olan bir ülke olup, gelecek nesillere sadece zenginliğini artırma amaçlı bir fon yapısına sahip olduğumuz günleri de görürüz." diye konuştu.

İller Bankası AŞ Genel Müdür Yardımcısı Ender Aykut Yılmaz da İstanbul Finans Merkezi vizyonunun Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu bildirdi.

Özellikle uluslararası yatırımcıların ihtiyacını doğru tespit ederek İstanbul Finans Merkezinin bu anlamda bir hub haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, sermaye piyasalarının daha fazla güncelin içine dahil edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Panelde Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Jean Patrick Marquet de söz aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sermaye Piyasaları Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement