Servet Değerindeki Mücevherler Göz Kamaştırıyor - Son Dakika
Ekonomi

Servet Değerindeki Mücevherler Göz Kamaştırıyor

Servet Değerindeki Mücevherler Göz Kamaştırıyor

Avrupa ve Orta Doğu'nun mücevherat sektörünü buluşturan 'İstanbul Jewelry Show' kapılarını ziyaretçilere açtı.

21.03.2013 16:00

Avrupa ve Orta Doğu'nun mücevherat sektörünü buluşturan 'İstanbul Jewelry Show' kapılarını ziyaretçilere açtı. Servet değerindeki altın, pırlanta ve incilerin dikkat çektiği fuarın açılışını ise KKTC Başbakanı İrsen Küçük yaptı.

Türkiye açısından önem taşıyan ve sektörün nabzını tutan İstanbul Jewelry Show, İstanbul Fuar Merkezi'nde ziyaretçilere kapılarını açtı. Yerli ve yabancı firmaların katıldığı fuarda servet değerindeki altın, pırlanta ve elmaslar göz kamaştırdı. Fuarın açılış kurdelesini ise KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük kesti. Açılışın ardından stantları gezerek bilgi alan Başbakan Küçük, bir deniz kızının yanına gittiğinde şaşkınlığını gizleyemedi. Açılış öncesi mehter takımı da katılımcılara kısa bir konser verdi.

Fuarın en ilgi çeken ürünleri arasında 450 bin dolarlık set yer alıyor. Küpe, yüzük ve gerdanlıktan oluşan set, müşterilerin de ilgi odağı haline geldi. Sadece gerdanlığın 350 bin dolar olduğunu belirten firma yetkilisi Çağdaş Rüzgar, "Ürünlerimizin üzerinde toplam 450 adet taş var. Tamamen el işçiliği, 2 ayda üretildi ve 150 karat" dedi.

Bir vitrinde yer alan gerdanlığın fiyatının ise 250 bin TL olduğu belirtildi. 36 karat olan gerdanlığın pırlanta ve elmas taşlardan oluştuğu öğrenildi.

Fuarda, Hindistan, Çin, İtalya, Hong Kong ve Tayland'dan katılımcılar da yer aldı. Rusya'nın en büyük firmalarından olan Yashma da yeni ürünlerini sergilemek için fuarda yer aldı.

Türkiye Mücevher İhracatçıları Derneği, İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenen 'İstanbul Jewelry Show', Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) kalite onayı ve Kalite Yönetimi Sistemi ISO-9001 belgesine sahip bulunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Servet Değerindeki Mücevherler Göz Kamaştırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement