Şişecam''da Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Şişecam''da Yatırım

Şişecam\'\'da Yatırım

EIB'den 80 milyon EURO tutarında 7 yıl vadeli yatırım kredisi sağladı.

10.05.2012 11:55  Güncelleme: 14:59

Sözleşmesi taraflarca bugün imzalanan bu kredinin, Şişecam Topluluğunca EIB'den aracısız temin edilmiş üçüncü kredi olduğu, daha önce 2005 ve 2007 yıllarında Türkiye'de 2 düzcam hattı ve elektrik üretimine yönelik enerji yatırımlarının finansmanında EİB'den aynı şekilde toplam 115 milyon EUR tutarında kredi kullanıldığı belirtildi.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman: "Şişecam'ın büyüme vizyonu çerçevesinde, Bulgaristan'da birer fırınla faaliyet göstermekte olan düzcam ve cam ev eşyası tesislerinin performansları ve bölgenin büyüme potansiyeli dikkate alınarak, ikinci fırınların yatırımlarına başlandığını, yatırımın özkaynak dışındaki finansman ihtiyacının EIB'den temin edilen 80 milyon EURO tutarındaki uzun vadeli kredi ile karşılanacağını" söyledi.

Kırman, "Uzun vadeli krediler sağlayabilmenin Şişecam Topluluğu'nun uluslararası saygın finansal kurumlar nezdindeki itibarının ve Şişecam'a duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ve EIB ile de uzun bir geçmişi olan uyumlu bir işbirliği içerinde bulunduklarını " belirtti. EIB ile olan işbirliğini son derece önemsediklerini vurgulayan Kırman, Topluluğun büyüme vizyonu paralelinde, gelecekte yeni projelere de EIB ile birlikte imza atacaklarına inandığını ifade etti.

Kırman, "2013 yılında Bulgaristan'da mevcut kapasiteler ile beraber toplam kapasite düzcamda 480 bin ton ve cam ev eşyasında 110 bin tona ulaşacağını, Şişecam'ın bu yatırımları ile bölgede 300 kişiye doğrudan istihdam sağlayacağını ve çevreye duyarlı; enerji verimliliği yüksek üretimler gerçekleştireceğini" söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Şişecam''da Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement