Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi teklifi TBMM'de! Bakan Vedat Bilgin duyurdu - Son Dakika
Ekonomi

Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi teklifi TBMM'de! Bakan Vedat Bilgin duyurdu

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi ve asgari ücret zammının ardından gözlerin çevrildiği kadroya geçirilecek sözleşmeli personelle ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaklaşık 600 bin kişiyi ilgilendiren kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) intikal ettiğini ifade etti.

29.12.2022 20:41  Güncelleme: 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asgari ücret zammı ve EYT düzenlemesinin ardından gözlerin çevrildiği kadroya geçirilecek sözleşmeli personelle ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. TRT Haber'de gündeme ilişkin konuşan Bakan Bilgin müjdeyi verdi.

"MECLİSE İNTİKAL ETTİ"

Bakan Bilgin, "500 binden fazla çalışanı kapsayan bir düzenleme bu. 3600'le uğraştık, bitirdik. Onu çözdük. Kamu çalışanları emeklilerine nefes aldıran bir çalışma oldu. 2. asgari ücret meseleleri. Sözleşmeli personel sorununu çözdük. Sözleşmeliye kadro düzenlemesi bugün meclise intikal etti. Bugün Meclis'te. 28 Şubat sürecinde birçok öğrenci üzerinde baskı oluşturdu bu. Asistanların üzerinden bu baskıyı kaldırıp kadroya geçiriyoruz. Haksızlıkların önüne geçecek düzenlemeler yaptık. Ben çalışanın sağcı solcusuna bakmam. Emeğin karşısında siyasal görüşlerimin önemi yoktur. İş yasaları, şunun için çıkmıştır. Emek sermaye karşısında güçsüzdür. Eşit hale getirelim. Sermayenin karşısında değiliz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının önüne geçiyoruz" ifadelerini kullandı.

ENFLASYONDA DÜŞÜŞ İÇİN NİSAN-MAYISI İŞARET ETTİ

Bilgin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Dolar bazında asgari ücret 455 doların üzerinde. Bu Cumhuriyet tarihinin en yükseğinde. 460 dolar Türkiye'de harcanacak bir para. Yaptığımız düzenleme tarihsel bir düzenlemedir. Üstelik enflasyonun düşme eğilimine girdiği bir ortamda. Muhtemelen nisan, mayısta enflasyonun yüzde 30-35 arasında olması bekleniyor. Sadece baz etkisiyle değil. Birçok sebebi var. Kur belli bir süredir belli aralıkta gidip geliyor. Faizler düştü. Bir de şöyle bir iddia var. Faiz düşük ama krediye ulaşılamıyor. Yatırım yapacaksınız da krediye ulaşılamıyor. Hangi yatırımı yapacaktınız krediye ulaşamıyorsunuz. Bu tür iş adamları yıllardır süren bir şey vardı. Faaliyet dışı karları faaliyet içi karlarından fazlaydı. Kaybettiler. Soracağımız soru bu. Hangi reel yatırımı yapıyordun ki krediye ulaşamadın? Faizler yatırımları finanse etmek için düştü. Türkiye'nin yürüttüğü politikaların cendereden kurtaracak politikalar olduğunu düşünmeliyiz."

Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi teklifi TBMM\'de! Bakan Vedat Bilgin duyurdu

Son Dakika Ekonomi Sözleşmeli personelin kadroya geçmesi teklifi TBMM'de! Bakan Vedat Bilgin duyurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • ALİ *: Bu ulkede isci sinifi maalesef uvey evlat .memura kadro var ama belediyelerde calisan isciye kadro yok.sizin Adalet anlayisiniz maalesef Bozuk 5 0 Yanıtla
  • Fatih Tarazan: Kpss ye girenlere adaletlimisiniz tıpkı isminiz ve bakanlığınız gibi 1 0 Yanıtla
  • Fatma Taşdemir: Eğer KPSS ve mülakat olmadan 1 tane öğretmen alımı olsun.. bulunduğum sendikadan da var olan hükümeti destektende kendimi geri çekeceğim...atama bekleyen onca insanın hakkı ne olacak 0 0 Yanıtla
  • Gürkan Karacabey: Köylere hizmet götürme birliği ne neden kadro yok bu adaletsizlik bence 0 0 Yanıtla

Advertisement