Amazon, ABD ve Kanada'da 100 bin kişiyi işe alacak - Son Dakika
Ekonomi

Amazon, ABD ve Kanada'da 100 bin kişiyi işe alacak

E- ticaret devi Amazon, yarı ve tam zamanlı çalıştırmak üzere ABD ve Kanada'da 100 bin kişiyi işe alacak. Şirket, nisan ve mayıs aylarında da 175 bin personel alımı yapmıştı.

14.09.2020 15:23  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Online satış devi Amazon, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde artan satışlarının ardından ABD ve Kanada'da 100 bin kişiyi işe alacağını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, işe alınacakların paketleme, kargo ve sipariş takibi gibi operasyonel birimlerde istihdam edileceği belirtildi.

YARI ZAMANLI VE TAM ZAMANLI ÇALIŞACAKLAR

Açıklamada, yeni alınacak 100 bin kişinin dönemsel değil, yarı ve tam zamanlı olarak istihdam edileceği vurgulandı. Salgın döneminde market alışverişleri de dahil online alışverişe olan ilginin artmasıyla birlikte nisan ve haziran aylarında şirket gelirlerinin önemli ölçüde yükseldiği kaydedildi.

NİSAN VE MAYISTA 175 BİN PERSONEL ALMIŞTI

Amazon'un depolarını denetleyen Alicia Boler Davis, şirketin ABD'nin Detroit, New York, Philadelphia ve Louisville, Kentucky gibi işçi bulmasının zor olabileceği bazı şehirlerinde 1000 dolar işe başlama ikramiyesi teklif ettiği bilgisini paylaştı. Şirket, nisan ve mayıs aylarında 175 bin personel alımı daha yapmıştı.

Amazon, ABD ve Kanada\'da 100 bin kişiyi işe alacak
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Amazon, ABD ve Kanada'da 100 bin kişiyi işe alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement