AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul'da AK Partili belediyelerdeki işçilere yüzde 80 zam yapılması kararlaştırıldı - Son Dakika
Ekonomi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul'da AK Partili belediyelerdeki işçilere yüzde 80 zam yapılması kararlaştırıldı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikasının teklifi doğrultusunda İstanbul'daki AK Partili belediyelerde çalışan işçilere yüzde 80 oranında zam yapılmasının kararlaştırıldığını duyurdu.

10.08.2022 12:22  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yüz Yüze 100 Gün" programı kapsamında AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığında basın açıklaması yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, milletin beklentisi, talebi, umudu ne ise AK Parti'nin onun icraata dönüşmesi, yapılabilir ve uygulanabilir hale gelmesi için gayret edeceğini söyledi.

Kabaktepe, geleceğin Türkiyesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulacağına dair inançlarını vatandaşlarla paylaşacaklarını belirterek, "AK Parti hizmet ve eserde, belediyecilikte, hükümet olarak yaptığımız hizmetlerde bir markadır. Bunu hep beraber inşallah daha yukarıya taşıyacağız. 'Aldatma üstadı'na hakikatle inşallah gereken dersi vereceğiz. Her gün yeni birtakım algı yalanları üreterek insanlarımızın zihinlerini ve bakışlarını gerçek dışı hadiselere yöneltmek isteyen aldatma ustacılığının meslek olmasını engelleyeceğiz." dedi.

"YÜZDE 80 ZAM YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI"

Belediyelerde toplu sözleşme iş görüşmelerinin devam ettiğini, işçilerin geciken toplu sözleşme zammı nedeniyle mağdur olmaması için çalışma yaptıklarını aktaran Kabaktepe, şunları kaydetti:

"Hizmet-İş ve Öz Güven Sen ile Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası arasında yürütülen İstanbul AK Partili ilçe belediyelerimizdeki toplu iş sözleşmelerinde henüz uzlaşı sağlanamamasına rağmen iş yerlerimizde çalışan işçi kardeşlerimizin geciken toplu iş sözleşmelerinden kaynaklanacak mağduriyetlerini gidermek amacıyla belediye başkanlarımızla yaptığımız toplantı neticesinde, MİKSEN'in teklifi doğrultusunda belediye şirketlerimizde çalışan işçilerin 1 Temmuz 2022'den geçerli olmak üzere 30.06.2022'deki ücretlerine şirketlerimizin yönetim kurulu kararıyla yüzde 80 oranında zam yapılması kararlaştırıldı."

Zammın açıklandığı salonda birçok belediye başkanı ve personeli de hazır bulundu. Açıklamanın ardından Kabaktepe ve belediye başkanları esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul\'da AK Partili belediyelerdeki işçilere yüzde 80 zam yapılması kararlaştırıldı

Son Dakika Ekonomi AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe: İstanbul'da AK Partili belediyelerdeki işçilere yüzde 80 zam yapılması kararlaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • En Uyguna Al: Merhaba işsizlere kim zam yapacak? İşsizler ne yiyecek? Nereye kadar dürüst işsiz insanlar dayanabilecek? Maaşlara zam yapmak yerine neden pahalılığın önüne geçilmiyor? İşsizim diyenlere neden uygun iş ortamı sağlanmıyor? Maaşlara zam çözüm değil aksine pahalılığı daimileştirmek demek. Alıştıra alıştıra fiyatlar artıyor. Ekonomik durumu kötü olanlara çok kötü bir durum... 123 23 Yanıtla
  • salih zeki kökel: Daha evvel aklınız neredeydi CHP belediyeleri bu işi başarı ile yaptıla.eeee seçim yaklaşıyor göz boyamalar başladı. 88 34 Yanıtla
  • Burak Hanoglu: gider ayak zam demek bu seçimde gelecek bakalım 50 20 Yanıtla
  • timuçin timuçin: Şişli de yapmadılar ama araştırıp yorum yapın! 1 1
  • Eren Kalınsazlıoğlu: Evet yaptı bizler fazlasını hiçbir zaman istemedik diğer yerlerdeki çalışan işçilerle aynı konuma gelmek istedik okadarınıda versinler. Mesleğini icra eden çalışan a veya b belediyesinde aynı icra ediyor Maaş konusuna gelince neden eşit olmuyor ki yinede buna şükür diyor tşk ediyorum,. 0 0 Yanıtla
  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı
    16:49 Başakşehir Belediyesi, Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nı açtı

    Başakşehir Belediyesi, Türkiye'ye örnek olan modern kapalı pazarlarına bir yenisini daha ekledi. Başakpazar, Pazartürk ve Kayaşehir'in ardından ilçenin dördüncü kapalı pazarı Fenertepe Sergi ve Fuar Alanı'nın açılışı törenle yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Fenertepe Fuar ve Sergi Alanı'nın ticaretin yeni merkezi olacağını söyledi.

  • Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor
    16:48 Manisa'da İçme Suyu Dağıtım Tesislerinde Online Analizler Yapılıyor

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa merkezinin su ihtiyacının yüzde 60'ını karşılayan Akpınar İçme Suyu Dağıtım Tesisleri'nde online arsenik ve demir cihazlarıyla anlık parametre analizleri yaparak kontrolleri sağlıyor. Ayrıca, arıtılan suyun analizleri ve klor ölçümleri de cihazlarla yapılarak tesisin 7 gün 24 saat takibi sağlanıyor. Tesisin genel işleyişi SCADA sistemiyle takip edilerek olumsuzluklara erken önlem alınıyor.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı
    16:42 Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti yüzde 51,4 arttı

    Çin'in kuzeybatısındaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nin dış ticareti, yılın ilk iki ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51,4 arttı. Bölgenin toplam ithalat ve ihracatı 63,69 milyar yuana ulaştı. Özellikle elektrikli araçlar, lityum bataryalar ve fotovoltaik ürünler gibi malların ihracat değeri yüzde 110,2 artış gösterdi.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı
    16:31 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Karaman'da İş Dünyası Toplantısı'na katıldı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karaman'da bir dizi ziyaretlerde bulunarak İş Dünyası Toplantısı'na katıldı. Bakan Şimşek, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

  • ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi
    16:29 ATO Başkanı: Türkiye-Özbekistan ticaret hedefi gerçekçi

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Özbekistan arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hedefinin gerçekçi olduğunu bildirerek, "Özbekistan'la ticaret ve yatırım ilişkilerimizin geliştirilmesine tüm gücümüzle katkıda bulunmaya hazırız." ifadesini kullandı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor
    16:24 Enerji Bakanı Bayraktar: İliç'teki çalışmalar hızla devam ediyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Bayraktar, hedeflerinin bayrama kadar kayıp madencileri bulmak olduğunu ve bu doğrultuda yoğun bir gayretin sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, çevreyle ilgili tedbirlerin alındığını ve herhangi bir olumsuzluğun olmadığını vurguladı.

  • Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi
    16:24 Manisa'da Sahte Zeytinyağı Operasyonu: Yüzlerce Litre Sahte Zeytinyağı Ele Geçirildi

    Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Akhisar'da düzenlenen operasyonda pet şişe ve tenekelere koyulmuş halde yüzlerce litrelik sahte zeytinyağı ele geçirildi. Operasyonda ayrıca sahte gübre ve diğer malzemeler de bulundu. Şüphelilere adli işlem başlatıldı.

  • Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi
    16:14 Emekliler İzmir'de Maaşlarına Karşı Protesto Düzenledi

    Tüm Emeklilerin Sendikası İzmir Şubeleri, Konak Meydanı'nda emekli maaşlarını protesto etti. Sendika Bornova Şube Başkanı Yusuf Şenol, emeklilerin yaşam koşullarının kötüleştiğini ve derin yoksullukla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Emeklilerin hayat pahalılığı, zamlar ve düşük emeklilik maaşı gibi sorunlara karşı çözüm talep etti.


Advertisement