SPK Haftalık Bülten - Son Dakika
Ekonomi

SPK Haftalık Bülten

SPK Haftalık Bülten

SPK, İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verdi Kurul, Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisse başına 8,36 lira fiyatla halka arzını onayladı İş Bankası, yurt dışında ihraç edilmesi planlanan en fazla 5 milyar dolar veya muadili TL veya yabancı para cinsinden borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

27.01.2014 22:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılan incelemeler neticesinde, İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verdi.

SPK haftalık bültenine göre Kurul, Karsan tarafından Heksagon Mühendislik ve Tasarım AŞ'den yapılan tasarım ve mühendislik hizmeti alımlarında emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyat uygulanması sonucunda, Karsan'ın malvarlığında meydana gelen faiz hariç toplam 8 milyon 174 bin 314 TL tutarındaki azalma nedeniyle İnan Kıraç, Klod Nahum ve Jan Nahum hakkında suç duyurularının yapılmasına karar verdi.

Söz konusu azalmanın giderilmesini teminen suç duyurularının yanında Kurul, 31 Aralık  2010 tarihinden itibaren işletilecek kanuni faizi ile 226 bin 252 TL'nin, 31 Aralık 2011 tarihinden itibaren işletilecek kanuni faizi ile 4 milyon 44 bin 396 TL'nin, 31 Aralık 2012 tarihinden itibaren işletilecek kanuni faizi ile 3 milyon 903 bin 666 TL'nin, Heksagon Mühendislik ve Tasarım AŞ nezdinde takip ve tahsil edilmesi için gerekli işlemlerin yapılması hususunda Karsan'ın uyarılmasına karar verdi. Ayrıca, söz konusu tutarların yasal faizleri ile Karsan'a ödenmesi hususunda ise Heksagon Mühendislik ve Tasarım AŞ'yi uyardı.

Ayrıca, bu azalma sonucunda varsa zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Karsan yöneticileri aleyhine dava açabileceklerini bildirdi. Kurul, söz konusu hususta Karsan ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun şirket tarafından yapılacak ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının Karsan'dan istenmesine karar verdi.

- Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ, hisse başına 8,36 lira fiyatla halka arz edilecek

İş Bankası, yurt dışında ihraç edilmesi planlanan en fazla 5 milyar dolar veya muadili TL veya yabancı para cinsinden borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu. Ayrıca Kurul, Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisse başına 8,36 lira fiyatla halka arzını onayladı.

Kurul, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret AŞ paylarının borsa kotundan çıkarılması amacıyla BSH Bosch und Siemens Hausgerate GmbH tarafından Şirket ortaklarına yapılacak pay alım teklifine ilişkin başvuruda, şirketin 1 TL nominal değerli payı için asgari pay alım teklifi fiyatının 164,17 TL olarak belirlenmesine ve pay alım teklifi bilgi formunun bu çerçevede onaylanmasına karar verdi.

Kervansaray Yatırım Holding AŞ'de pay alım teklifinden muafiyet talebi olumsuz karşılandı

Kurul, Kervansaray Yatırım Holding AŞ'nin S.İ.S. Sayılgan İplik Tekstil Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile devralma suretiyle birleşmesi neticesinde şirket sermayesini temsil eden payların yüzde 72,87'sine sahip hale gelerek şirketin yönetim kontrolünü elde eden Zeynep Tümer'in diğer ortakların payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünden muafiyet talebini olumsuz karşıladı.

Bültende yer alan açıklamada, Zeynep Tümer'in Kurul'un muafiyet başvurusunu uygun görmeme kararından itibaren altı iş günü içerisinde pay alım teklifinde bulunmak üzere Kurul'a başvurması ve bu durumda fiili pay alım teklifine başlama süresinin Kurul'un muafiyet başvurusunu uygun görmeme kararından itibaren otuz iş günü olarak uygulanacağının bildirildi.

Kurul ayrıca, Müjdat Uslu'nun sahip olduğu Latek Holding AŞ paylarının borsada satışının kısıtlanmasına yönelik Kurul'un 21 Kasım 2013 tarihli toplantısında alınan kararın kaldırılmasına ilişkin başvurusunun değerlendirilmesiyle ilgili olarak; ilişkili kişilerden LTK Dış Ticaret AŞ paylarının emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyatlar üzerinden satın alınması ve aynı payların Levent Erdoğan'a satılması neticesinde şirketin malvarlığında 64,4 milyon lira tutarında bir azalmanın meydana geldiğini belirterek, bu azalmanın şirket tarafından tahsil edilene kadar veya söz konusu tutarın ilgililerden tahsil edilmesi için tüm kanuni yolların tüketilmesine kadar, Müjdat Uslu'nun şirkette sahibi bulunduğu 62,9 milyon lira nominal değerli B grubu payların borsada satışının kısıtlanmasına karar verildiğini kaydetti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SPK Haftalık Bülten - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:37 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,5990 liradan, euro ise 34,7430 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,49 liradan, euro ise 34,73 liradan satılmıştı.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.


Advertisement