Husiler'den Suudi Arabistan'a yeni saldırı dalgası! Bakanlık binasını da vurdular
Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'a yönelik yeni saldırı dalgası başlattı. Ülkenin başkenti Riyad'da pek çok nokta balistik füze ve İHA'larla vuruldu. Savunma Bakanlığı, Dammam Uluslararası Havalimanı, Yanbu'daki Aramco tesisleri, Abha Uluslararası Havalimanı vurulan yerler arasında yer aldı. Saldırıya uğrayan yerlerden yoğun dumanların yükseldiği görüldü.
Yemen’deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan’a yönelik yeni ve kapsamlı bir saldırı dalgası başlattı. Başkent Riyad başta olmak üzere ülkenin stratejik noktaları balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alındı.
BAKANLIK BİNASI, HAVALİMANLARI SALDIRIYA UĞRADI
Saldırılarda Riyad’daki Savunma Bakanlığı binası, Yanbu kentinde bulunan Aramco petrol tesisleri ile Dammam ve Abha uluslararası havalimanları vuruldu. İsabet alan tesislerden ve kritik noktalardan yoğun dumanlar yükseldiği bildirildi.
Suudi hava savunma sistemleri füze ve İHA'ları engellemek için teyakkuza geçerken bölgede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
"RİYAD'A UÇURULAN İHA DÜŞÜRÜLDÜ"
Öte yandan Arap Koalisyonu Sözcüsü Tümgeneral Turki el-Maliki, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, Riyad'a yönelik saldırı amacıyla uçurulan İHA'nın engellendiğini kaydetti.
Maliki, "Suudi Arabistan'ın Riyad bölgesine doğru uçurulan bir İHA düşürüldü." ifadelerini kullandı.
HUSİLERİN SUUDİ ARABİSTAN'A YÖNELİK SALDIRILARI
Yemen, İran destekli Husilerin Eylül 2014'te başkent Sana'yı ve bazı vilayetleri kontrol etmesinin ardından başlayan iç savaşa sahne oluyor.
Suudi Arabistan liderliğindeki Arap Koalisyonu, Mart 2015'ten bu yana uluslararası toplum tarafından tanınan Yemen hükümetine destek veriyor.
Yemen'de hükümet güçleriyle Husiler arasındaki çatışmalar son dönemde artarken İran destekli Husiler, kendilerine saldırı düzenlendiğini öne sürerek Suudi Arabistan'ı balistik füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alıyor.
