SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika
Ekonomi

SPK Haftalık Bülteni

SPK Haftalık Bülteni

SPK, hisse senedi piyasasında yapılan bazı işlemler ile ilgili olarak 15 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi.

26.02.2014 21:42

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), hisse senedi piyasasında yapılan bazı işlemler ile ilgili olarak 15 kişiye 6 ay işlem yasağı getirdi.

SPK haftalık bültenine göre Kurul, Alternatifbank AŞ, Beyaz Filo Oto Kiralama AŞ ve Yayla Enerji Üretim AŞ pay sıralarında yapılan işlemler ile ilgili incelemenin sonucunda 15 kişi hakkında 6 ay süreli işlem yasağı getirilmesine karar verirken, ayrıca aynı işlemler ile ilgili 9 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Kurul, AFM Uluslararası Film Prodüksiyon Ticaret ve Sanayi AŞ'nin 17 Kasım 2011 tarihinde özel durum açıklaması gerektiren fakat zamanında yapılmayan üç farklı eylem nedeniyle toplam 674 bin 926 lira idari para cezası verilmesine karar verdi.

Bültene göre, Eko Faktoring AŞ 150 milyon lira ve Turkish Faktoring AŞ 20 milyon lira nominal tutarlı nitelikli yatırımcılara satılmak üzere borçlanma aracı ihracı başvurusunda bulundu.

Kurul ayrıca Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin nitelikli yatırımcıya satılmak üzere 100 milyon lira nominal tutarlı borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi SPK Haftalık Bülteni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement