Depremi yaşayan Malatya'da bayram hareketliliği - Son Dakika
Ekonomi

Depremi yaşayan Malatya'da bayram hareketliliği

Depremi yaşayan Malatya'da bayram hareketliliğiMALATYA 6 Şubat depremlerinin etkilendiği 11 ilden biri olan Malatya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanırken, esnaf yarınlara umutla bakıyor.

19.04.2023 10:24  Güncelleme: 10:42

Depremi yaşayan Malatya'da bayram hareketliliği

MALATYA 6 Şubat depremlerinin etkilendiği 11 ilden biri olan Malatya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi hareketlilik yaşanırken, esnaf yarınlara umutla bakıyor.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan asrın felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'da bir taraftan depremin yaraları sarılırken, büyük yıkım yaşanan kent merkezinde ise yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde hareketlilik yaşanıyor. Depremle birlikte kent dışına çıkış yapan çok sayıda depremzedenin de dönüş yaptığı kentte bir çok esnaf enkaz altında kurtardıkları ürünleri satışa sunarak ayakta kalmaya çalışırken, gelecek için ise umutlu olduklarını belirtiyor. Depremde iş yerleri hasar alan esnaf Muhammed Nuri Topal Malatya için çalışmayı sürdüreceklerini belirterek yaklaşan bayram öncesi tezgah açtıklarını işlerinin ise normal olduğunu söyledi.

Kent merkezinde tezgah açarak tatlı satışı yapan bir diğer esnaf Mehmet İpek de Ramazan ayı dolayısıyla tatlı çeşitlerine rağbet olduğunu belirtip Malatya'yı terk etmeyerek faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydetti.

Depremi yaşayan Malatya\'da bayram hareketliliği
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Depremi yaşayan Malatya'da bayram hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement