Süt Fiyatları Artacak - Son Dakika
Ekonomi

Süt Fiyatları Artacak

Süt Fiyatları Artacak

Türkiye Genelinde Devam Eden Kuraklık Süt Fiyatlarını Vuracak. Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Arzın Azalmasıyla Birlikte Fiyatların Yükseleceği Söyledi.

23.08.2007 14:20

Türkiye genelinde devam eden kuraklık süt fiyatlarını vuracak. Ülker Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, arzın azalmasıyla birlikte fiyatların yükseleceği söyledi.

Ülker'in, okul öncesi çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine destek  olacak yeni süt ve süt ürünleri markası İçim Smartt, düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Taze süt, doğal meyve, doğal meyve şekeri, Omega-3 DHA, kalsiyum, 10  vitamin ve prebiyotikleri bir arada sunan İçim Smartt, ilk etapta süt, büyüme küpü ve çilekli peynir çeşitleriyle piyasaya çıktı.

Yeni marka için yaptıkları yatırımın 10 milyon dolar civarında olduğunu ifade eden Tütüncü, İçim Smartt'ın piyasada bulunan benzer ürünlerin tüm özelliklerini bir arada taşıdığına dikkat çekerek, bu ürünleri sadece  fonksiyonel ürün olarak tanımlamanın yeterli olamayacağını söyledi.

Tütüncü, yeni ürünlerinin fiyatlarının piyasadaki benzer ürünlerle çok  farklı olmayacağını ifade ederek, şirket politikalarının her zaman makul  fiyatlarla ürün satmak olduğunu aktardı. Tütüncü, pazardaki gelişmelere paralel olarak ürünlerini  çeşitlendireceklerini, ileride ihracat imkanlarını değerlendirebileceklerini kaydetti.

FİYATLAR ARTACAK

Tütüncü, süt ürünlerinde kuraklığa bağlı olarak bir fiyat yükselişi  yaşanıp yaşanmayacağının sorulması üzerine de 2005'ten bu yana süt ve  süt ürünlerinde fiyatların hep enflasyonun altında kaldığını ifade  ederek, süt ürünlerindeki fiyat ayarlamalarının ham maddeyle ilintili olduğuna değindi.

Kış ve sonbahar aylarında süt sektöründe bir daralma yaşandığını ifade  eden Tütüncü, “Sütte bu doğal daralmanın dışında bir de kuraklıktan  kaynaklanan daralma söz konusu. Şu anda fiyatların ne noktaya geleceğini bilmiyoruz. Maliyet artışlarını şu anda mümkün olduğunca içimizde  tutuyoruz. Ama sütte daralmanın getirdiği bir fiyat artışı olacaktır”  diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Süt Fiyatları Artacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement