Teliasonera: Tahkim Kararıyla Turkcell Hisselerini Alırız - Son Dakika
Ekonomi

Teliasonera: Tahkim Kararıyla Turkcell Hisselerini Alırız

Teliasonera: Tahkim Kararıyla Turkcell Hisselerini Alırız

Viyana'daki Tahkim Kurulu'ndan Lehlerinde Çıkan Mahkeme Kararının Turkcell Hisselerinin Sahipliğini Alma Olasılığını Artırdığını Savunan Teliasonera Avrasya Başkanı Tero Kivisaari, "Sonraki Hukuki Süreç, Çukurova Holding'in Mahkemenin Emrini Yerine Getirmesine Bağlı" Dedi.

10.03.2008 02:20

Viyana’daki Tahkim Kurulu’ndan lehlerinde çıkan mahkeme kararının Turkcell hisselerinin sahipliğini alma olasılığını artırdığını savunan TeliaSonera Avrasya Başkanı Tero Kivisaari, "Sonraki hukuki süreç, Çukurova Holding’in mahkemenin emrini yerine getirmesine bağlı" dedi.

TELIASONERA Avrasya Başkanı Tero Kivisaari, Viyana’daki Tahkim Kurulu’ndan kendileri lehine çıkan karar için ’ödül’ nitelemesi yaparak, "Bu mahkeme kararının, TeliaSonera’nın Turkcell hisselerinin sahipliğini alma olasılığını artırdığını söyleyebilirim" dedi.

İHLALİ TEYİT EDİYOR: Cenevre’deki bir önceki mahkeme kararının Turkcell Holding’deki hisselerini satın almak için Çukurova’yla geçerli bir anlaşmaya sahip olduklarını teyit ettiğini de kaydeden Kivisaari, "Viyana’daki mahkeme kararı da, hisselerin Çukurova’nın Alfa’yla ortak girişimine transferinin hissedar anlaşmasını ihlal ettiğini teyit ediyor. Fakat bu iki önemli mahkeme kararı olsa da, hala hisselerin gerçek sahibi olmamız için gitmemiz gereken çok yol var" diye konuştu.

ÇUKUROVA AYLIK RAPOR VERECEK: Bir sonraki sürecin Çukurova’nın mahkemenin emrini yerine getirmesine bağlı olacağını aktaran Kivisaari, "Çukurova, Alfa’dan hisseleri satın almak için bütün önlemleri almak zorunda. Gelişmeleri aylık olarak, mahkemeye ve TeliaSonera’ya rapor edecek" dedi.

TAZMİNAT HENÜZ BELLİ DEĞİL: Kivisaari, Çukurova’nın TeliaSonera’ya tazminat ödeyip ödemeyeceği konusundaki soruyu da, "Mahkeme henüz bu konuda bir karar almadı. Çukurova’ya, Çukurova/Alfa girişiminden hisseleri yeniden satın alma emri verildi. Çukurova’nın bu mahkeme kararına ne kadar sürede uyacağını bilene kadar, mahkeme zararla ilgili sorulara muhtemelen bakmayacak" şeklinde cevapladı.

GERÇEK SONUCU SÖYLEMEK ZOR: Tero Kivisaari, Tahkim kararının doğru yönde bir adım olduğunu ifade ederek, "Konuyla ilgili ikinci en önemli mahkeme kararı oldu. Her iki karar da bizim lehimizde. Ancak bunlara karşı TeliaSonera için gerçek çıkarımın tam ne olacağını söylemek zor" değerlendirmesini yaptı. Tero Kivisaari, TeliaSonera’nın Türkiye pazarına ve Turkcell’i geliştirmeye çok istekli olduğunu da dile getirerek, Turkcell Holding’teki hisseleri konusunda Çukurova’yla hisse satın alma anlaşmasını tamamlamakla ilgilendiklerini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Teliasonera: Tahkim Kararıyla Turkcell Hisselerini Alırız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement