Tırsan, Avrupa'da Zirveye Oynuyor - Son Dakika
Ekonomi

Tırsan, Avrupa'da Zirveye Oynuyor

Tırsan, Avrupa\'da Zirveye Oynuyor

Kuruluşunun 30'uncu Yılını Kutlayan Türkiye'nin En Büyük Treyler Üreticisi Tırsan, Avrupa'da Satın Aldığı Markalar ve Kurduğu Üretim Tesisleriyle Avrupalı Nakliyecilerin de En Çok Tercih Ettiği Firma Olmayı Başardı.

30.09.2007 02:28

Kuruluşunun 30’uncu yılını kutlayan Türkiye’nin en büyük treyler üreticisi Tırsan, Avrupa’da satın aldığı markalar ve kurduğu üretim tesisleriyle Avrupalı nakliyecilerin de en çok tercih ettiği firma olmayı başardı.

2007’yi yaklaşık 4 bin 200 adetlik üretimle tamamlayacak olan firma, önümüzdeki yıl 5 bin 400 adet, 2010’da da 9 bin adetlik üretim hedefleri koydu. Tırsan’ın ürünleri Almanya, Hollanda, İngiltere ve Fransa’da da büyük başarı kazandı. Bu başarıda son 5 yıl içinde satın alınan Kaessbohrer, Talson ve Hendricks markalarının büyük katkısı olduğunu söyleyen Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, "Avrupalılar özellikle sanayi ürünlerinde çok tutucu. Önce kendi ülkesinin bir sanayicisi o ürünü üretiyor mu ona bakıyor. Fiyat daha yüksek olsa da belli bir orana kadar kendi ülkesinin ürününü tercih ediyor. Bunu aşmak için onların markalarını aldık ve Avrupa’da da üretim yapıyoruz. Şimdi hedefimiz toplam treyler pazarında Avrupa’nın en büyük 5 üreticisinden biri, tank ve siloda da en büyük 2 üreticisinden biri olmak" dedi. Nuhoğlu, Türkiye Treyler pazarında yüzde 100 Türk sermayeli üretici olarak müşterilerinin özel ihtiyaçlarına uygun, yüksek kaliteli ve komple ürün yelpazesi sunduklarını belirtti. İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında 253’üncü sırada bulunuyor ve Türkiye’de 200’ü yurt dışında 1.100 kişilik istihdam sağlıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Tırsan, Avrupa'da Zirveye Oynuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement