Toyota Yine Özür Diledi, 437 Bin Hibrit Modeli de Çağırdı - Son Dakika
Ekonomi

Toyota Yine Özür Diledi, 437 Bin Hibrit Modeli de Çağırdı

Toyota Yine Özür Diledi, 437 Bin Hibrit Modeli de Çağırdı

Dünyanın En Büyük Otomobil Üreticisi Toyota, Dünyada En Fazla Satılan Hibrit Aracı Prius Dahil, Bütün Hibrid Araçlarını Fren Sorununu Gidermek Amacıyla Geri Çağırdığını Açıkladı.

10.02.2010 01:47

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, dünyada en fazla satılan hibrit aracı Prius dahil, bütün hibrid araçlarını fren sorununu gidermek amacıyla geri çağırdığını açıkladı.

Japon üretici Toyota’nın Başkanı Akio Toyoda, “Toyota’nın kalitesi ve güvenliği konusunda müşterilerimizi sıkıntıya ve kaygıya sürüklediğimiz için özür dilerim. Müşterilerimizin güvenlik kaygılarını bütün samimiyetimizle kabul ediyoruz. Onların güvenliğini en önemli önceliğimiz olarak gördüğümüz için bu araçları geri çağırmaya karar verdik” açıklamasını yaptı. Daha önce küresel çaptaki geri çağırmaları nedeniyle satış kayıpları ve maliyetlerinden kaynaklanacak zararın 2 milyar doları bulabileceğini tahmin eden Toyota, hibrid araçların da listeye eklenmesiyle bu rakamın daha da artmasını bekliyor.

Panik yaşatmak istemedik

Toyoda, şirketin, eşi benzeri olmayan sayıda daha önceki geri çağırmaları nedeniyle panik istemediğini ve şirketin her sorunu tek tek çözmek için çalışacağını söyledi, şunları kaydetti: “Şirketimizin cankurtaran halatı olarak kalite taahhüdümüzü artıracağız. Benim öncülüğümde ve ‘genchi genbutsu’ (git ve gör) prensibine bağlı kalarak, müşterilerimizin güvenini yeniden kazanmak için elimizden geleni yapacağız. ”

Toyota, küresel çapta 437 bin adet 2010 model üçüncü nesil Prius, Prius  PHV, Lexus HS250h ve sadece Japonya’da satılan Sai hibrid aracı geri çağırdığını açıkladı. Geri çağrılan bu araçlardan 155 bini Kuzey Amerika, 223 bini Japonya, 53 bini Avrupa ve 5 bini diğer yerlerde bulunuyor. Şirketin Japonya Ulaştırma Bakanlığına sunduğu dosyaya göre, Japonya’da  çağrılan 223 bin hibrid aracın 200 bin adedini geçen yıl Nisan ayından itibaren satılmaya başlanan Prius modeli oluşturuyor. ABD’de çağrılan modellerin 133 bini Prius ve 14 bin 500’ü Lexus HS250h’den oluşuyor.  İngiltere’de ise 8 bin 500 adet Prius geri çağrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Toyota Yine Özür Diledi, 437 Bin Hibrit Modeli de Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement