Trump'tan AB'ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak - Son Dakika
Ekonomi

Trump'tan AB'ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği'nden ithal edilen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi.

22.08.2018 11:46  Güncelleme: 12:42

ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği´nden (AB) ithal edilen otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi getirileceğini söyledi. Trump daha önce Avrupa'dan gelen otomobillere yüzde 20-25 arasında ek vergi uygulanabileceğini açıklamıştı.

"YÜZDE 25 EK GÜMRÜK VERGİSİ UYGULAYACAĞIZ"

Batı Virginia'da katıldığı bir seçim kampanyasında Trump, "AB'den ABD'ye gelen tüm otomobillere yüzde 25 ek gümrük vergisi uygulayacağız" dedi. Trump'ın açıklamaları, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross'un otomobil vergilerine ilişkin raporun ertelendiğine ilişkin iddiaların ardından gelirken, The Wall Street Journal'da yer alan habere göre Ross raporun Avrupa Komisyonu, Meksika ve Kanada ile süren görüşmeler sebebiyle ertelendiğini ve yayınlanması için henüz bir tarih belirlenmediğini belirtti.

YÜZDE 20-25 EK VERGİ UYGULANABİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Trump daha önce Avrupa'dan gelen otomobillere yüzde 20-25 arasında ek vergi uygulanabileceğini açıklamıştı. Bilindiği üzere Trump ülkesinin cari açığını kapatabilmek adına ilk olarak Çin'e vergi uygulamasına gitmiş sonra da rotasını Avrupa'ya çevirmişti. Çelik, alüminyum ile başlayan vergi furyasına teknoloji ve ürünleri ve otomobil de katılmıştı.

Trump\'tan AB\'ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak
Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Trump'tan AB'ye Bir Yaptırım Daha! Otomobillere Yüzde 25 Ek Gümrük Vergisi Uygulayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement