TSKB, genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturacak - Son Dakika
Ekonomi

TSKB, genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturacak

TSKB, genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturacak

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2018 yılında İstanbul Müzik Festivali iş birliğiyle hayata geçirdiği "Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu" ile uluslararası arenada yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturuyor.

28.11.2021 13:38  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2018 yılında İstanbul Müzik Festivali iş birliğiyle hayata geçirdiği "Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu" ile uluslararası arenada yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturuyor.

TSKB açıklamasına göre, 4 yıldır İKSV'nin düzenlediği İstanbul Müzik Festivali'nde TSKB iş birliğiyle yürütülen Yarının Kadın Yıldızları projesi kapsamında şimdiye kadar 53 üstün yetenekli genç kadın müzisyene eğitim desteği sağlandı.

Türkiye'nin ekonomik, çevresel ve sosyal kalkınması için 71 yıldır değer yaratan TSKB, sürdürülebilir bankacılık odağıyla çevre, eğitim, kültür ve sanat alanındaki sosyal sorumluluk projeleriyle bireylerin hayatına dokunuyor.

1990 yılından bu yana İKSV'nin düzenlediği İstanbul Müzik Festivali kapsamındaki konserlere destek olan TSKB, 2018 yılında İstanbul Müzik Festivali iş birliğiyle hayata geçirdiği "Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu" ile uluslararası arenada yeni ufuklar açmayı hedefleyen genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturuyor. Fondan yararlanmaya hak kazanan genç müzisyenler geçtiğimiz yıllarda İdil Biret, Ayla Erduran, Ayşegül Sarıca gibi duayen sanatçılarla aynı sahneyi paylaştılar.

Bu yıl konuk sanatçı Gülsin Onay'ın katılımıyla gerçekleşen ve pandemi sebebiyle Yeldeğirmeni Sanat'ta seyircisiz olarak çekilen konser, İKSV'nin YouTube kanalında yayınlanacak. 29 Kasım'da başlayacak olan 8 bölümlük konser serisi 22 Aralık'a kadar her hafta pazartesi ve çarşamba günleri izleyicilerle buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdür Yardımcısı Aslı Hancı, 4 yıldır bu projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, TSKB olarak sürdürülebilir bir büyüme hikayesinin ancak kadınların her alanda eşit temsiliyle mümkün olduğuna inandıklarını ifade etti.

Hancı, "Bu bakış açısıyla fırsat eşitliğini merkeze alan eğitim, kültür ve sanat projelerini son derece önemli buluyoruz. Uzun yıllara dayanan iş birliğimizi her dönem bir adım öteye taşıdığımız İKSV ile son 4 yıldır yurt dışında müzik eğitimi alan üstün yetenekli kız öğrencilere destek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Her yıl festival sahnesindeki performanslarını büyük bir gururla izlediğimiz genç müzisyenlerimizin ileride ülkemizi dünya sahnelerinde başarıyla temsil edeceğine gönülden inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TSKB, genç kadın müzisyenleri hayalleriyle buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar
    17:25 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye'nin astronotuyla gurur duymuyorlar

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın seçim malzemesi olarak kullanıldığı iddialarına yanıt verdi. Bakan Kacır, milli projelere ve işlere sahip çıkılmadığı için rahatsızlık duyulduğunu belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor
    17:24 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: Türkiye'de istihdam artışı ve ekonomik büyüme devam ediyor

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "2005 yılında sanayi istihdamı 4 milyon 140 bin kişi iken, 2023 yılında 6 milyon 711 bin kişi olarak gerçekleşmiş, ülkemizin sanayi alanındaki hamlelerinin işgücü istatistiklerine önemli bir yansıması olmuştur.

  • Posof'ta doğalgaz sevinci
    17:18 Posof'ta doğalgaz sevinci

    Ardahan'ın Posof ilçesinde yıllardır özlemi çekilen doğalgaz çalışmalarında sona gelindi. İlk kanal açma töreninde konuşan firma yöneticileri açılışın 2023 Ekim ayında planlandığını ancak yoğun kış şartlarından dolayı çalışmaların bugün tamamlandığını belirtti. İlk gazın açılış töreni Posof otogarında yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende büyük sevinç vardı.

  • Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı
    17:13 Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında Samsun'da üreticilere çeşitli destekler sağlandı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında Samsun'da çeltik tohumu, kuru fasulye tohumu, sera naylonu ve süt sağım makinesi dağıtıldı. Ayrıca örtü altı yetiştiricilere sera naylonu dağıtıldı ve Terme ve Çarşamba ilçelerinde çiftçilere soya tohumluğu desteği sağlandı.

  • Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi 5 Yılda 21 Bin 500 Kişinin İş Görüşmesini Sağladı
    17:11 Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi 5 Yılda 21 Bin 500 Kişinin İş Görüşmesini Sağladı

    Sultangazi Belediyesi Kariyer Merkezi (SULKAM), iş arayan vatandaşları işveren firmalarla buluşturarak 5 yılda 21 bin 500 kişinin iş görüşmesini sağladı. Başvurular, belediyenin Halkla İlişkiler Müdürlüğü Kariyer Merkezi biriminden veya web sitesi üzerinden yapılabiliyor. Firma ve vatandaşın uyumlu olduğu durumlarda Sultangazi Belediyesi toplu mülakatlar düzenleyerek işe giriş işlemlerini hızlandırıyor. Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, SULKAM'ın binlerce kişinin iş bulmasına katkı sağladığını belirtti.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı
    16:58 Mersin Büyükşehir Belediyesi Üniversite Öğrencilerine Öğrenim Yardımı Yatırdı

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik öğrenim yardımının 4'üncü ödemesi ile Halk Kart'ın mart ayı tutarlarını hesaplara yatırdı. Toplamda 23 milyon 352 bin 600 TL öğrenim yardımı ödemesi yapıldı.

  • Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu
    16:50 Tepebaşı Belediyesi 'Her Ev Bir Mandıra' Projesi İçin Kurul Oluşturdu

    Tepebaşı Belediyesi'nin 'Her Ev Bir Mandıra' sloganı ile başlattığı 'Sütten Peynire Dönüşüm' adlı söyleşi yoğun katılım ile gerçekleştirilirken, projenin hayata geçirilmesi için kurul oluşturuldu.

  • Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi
    16:44 Eskişehir'de AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası verildi

    Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tepebaşı İlçesi'nde bulunan bir süt çiftliğine 'Avrupa Birliği Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası'nı teslim etti. İşletme, AB standartlarında süt ürettiği belirlenerek Tepebaşı ilçesinde ilk AB Onaylı Süt Çiftliği Sertifikası alan işletme oldu. Çiftlikte ayrıca hastalık taramaları ve süt kalite kontrolü yapılmaktadır. 2024 yılı için destekleme miktarının artırılması beklenmektedir.


Advertisement