Türk Telekom Akademi'den Girişimcilik Okulu - Son Dakika
Ekonomi

Türk Telekom Akademi'den Girişimcilik Okulu

Türk Telekom Akademi\'den Girişimcilik Okulu

Türk Telekom Ventures'ın girişim hızlandırma programı PİLOT'un 10'uncu dönem eğitimleri başlıyor.

03.05.2022 11:46  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Telekom Ventures'ın girişim hızlandırma programı PİLOT'un 10'uncu dönem eğitimleri başlıyor. Akademi, çalışanlarına kariyer ve gelişimleri için eğitim olanağı sunarken 'Girişimcilik Okulu' çatısı altında girişimcilere eğitim desteği verecek.

Türk Telekom Ventures'ın girişim hızlandırma programı PİLOT'un 10'uncu dönem eğitimleri, Akademi Girişimcilik Okulu'nun da desteği ile verilecek. Bu kapsamda; PİLOT girişimleri, 5G teknolojilerindeki yeniliklerden yapay zekaya, artırılmış gerçeklikten strateji yönetimine kadar pek çok konuda operatörün deneyiminden faydalanabilecek. PİLOT hızlandırma programından bugüne kadar 91 girişim mezun oldu, 5'i PİLOT mezunu olan 10 girişime TT Ventures ile yatırım yapıldı. Operatörün PİLOT kapsamında bugüne kadar girişimlere yaptığı toplam nakit desteği 10 milyon TL'yi aştı.

"Amacımız; girişimci ekiplere şirketin yüksek teknoloji alanındaki bilgilerini sunmak"

Türk Telekom Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "PİLOT ile girişimcileri desteklemeyi, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi ve girişimlerle iş birliği yaparak onların müşterilerine yenilikçi ürün ve hizmetler sunmayı hedefliyoruz. PİLOT, yakın zamanda program yapısını değiştirerek yüzde yüz şirketin iştiraki olan TT Ventures ile güçlerini birleştirdi. PİLOT, bu değişimle birlikte her geçen gün girişimlere sunduğu destekleri de artırıyor. Bu yıl 10. dönem başvurularını aldığımız PİLOT'a kabul edilecek girişimlere TT Ventures'tan yatırım, Türk Telekom ile iş birliği, 100 bin dolara kadar nakit desteği, alanında çok güçlü kişilerden mentorluk, teknoloji ve altyapı gücü gibi pek çok imkan sunacağız. Operatörün Akademi Girişimcilik Okulu ile amacımız; girişimci ekiplere şirketin yüksek teknoloji alanındaki bilgi birikimi ve deneyiminden faydalanma fırsatı sunmak; onların yöntem ve becerilerini geliştirmenin yanı sıra iş bağlantıları kurmalarını, yatırımcılara erişmelerini ve TT Ventures ile yatırım yaparak büyümelerini sağlamak" dedi.

PİLOT girişimleri 'Girişimcilik Okulu' öğrencisi oluyor

PİLOT'un geçmiş dönemlerinde programa kabul edilen girişimler networking, fiyatlandırma, pazarlama ve satış, sunum teknikleri, vergi, hukuk, değerleme, Ar-Ge ve teşvikler ayrıca AWS de dahil olmak üzere birçok konuda alanında uzman kişi ve kurumlardan zengin içerikte birçok eğitim aldı. PİLOT'un 10'uncu dönemine kabul edilecek girişimler, Türk Telekom Akademi Girişimcilik Okulu'nun güçlü eğitim kadrosundan yararlanma fırsatı bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Türk Telekom Akademi'den Girişimcilik Okulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı
    11:14 Türk bilim insanları geçmişin izinde Antarktika'nın geleceğini araştırdı

    Bu yıl 8'incisi düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde Türk bilim insanları dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde araştırdı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.


Advertisement